Dumbbell ile çalışırken ağırlık kaç KG olmalı?

Sleex0x0

Hectopat
Daha fazla  
Bugün arkadaşımla spor salonundayız klasik göğüs idmanımızı yapıyoruz. Bir tane deli almış eline 40 kg dambılı salonda anıra anıra biceps curl yapıyordu. Biz bu herifi görünce genelde biz biceps günleri 10 ya da 15 kg ile çalışırız acaba az kg ile mi çalışıyoruz diye düşünmeye başladık. Bu adamın yaptığıda yanlış bana görede biz arttırmalı mıyız kiloyu sizce? Çünkü milleti böyle gördüğümde sanki bizim kaldırdığımız ağırlık hiçbir şeymiş gibi hissetmeye başlıyorum.

Kanka 15 kaldırabiliyorsan 15 kaldır 40 kaldırıp kendini sakatlayıp bela açma başına.
15 kaldıra kaldıra 17 kaldırmaya başlayıcaksın sonra 20 kaldırıcaksın öyle öyle gelişip gidiceksin işte.

Ben de spora 6 kilo ile başladım, 5. ayıma geldim 20 kilo ile curl atıyorum. Bu tamamen size göre değişen bir şey, adamın kaslarını o kadar kilo hissettiriyordur, seninkini şu kadar kilo. Adam 40 kilo kaldırabiliyorsa onu öyle yapması doğru olan, anıra anıra da yapsa kaldırıyorsa o kaslara hasarı veriyordur. Sen de denersin max 10-12 tekrar atabileceğin bir ağırlık seç, ona göre belirlersin. Ben genellikle 4x12 şeklinde çalışınca bir ağırlıkla 4x12'yi yapabiliyorsam diğer idmanda ağırlığı arttırıyorum.

Ben de spora 6 kilo ile başladım, 5. ayıma geldim 20 kilo ile curl atıyorum. Bu tamamen size göre değişen bir şey, adamın kaslarını o kadar kilo hissettiriyordur, seninkini şu kadar kilo. Adam 40 kilo kaldırabiliyorsa onu öyle yapması doğru olan, anıra anıra da yapsa kaldırıyorsa o kaslara hasarı veriyordur. Sen de denersin Max 10-12 tekrar atabileceğin bir ağırlık seç, ona göre belirlersin. Ben genellikle 4x12 şeklinde çalışınca bir ağırlıkla 4x12'yi yapabiliyorsam diğer idmanda ağırlığı arttırıyorum.

Hocam şahsen 20 kiloyu denedim ancak 15 kiloda aldığım verimi alamıyor gibiyim. Bir de kiloyu arttırdığımda gücümde çok hızlı tükeniyor o yüzden bazen 10'a düşüyorum. Mesela 20 kiloda 1 sette direkt bitiyorum diğer setlerim hiç verimli geçmiyor.

Hocam şahsen 20 kiloyu denedim ancak 15 kiloda aldığım verimi alamıyor gibiyim. Bir de kiloyu arttırdığımda gücümde çok hızlı tükeniyor o yüzden bazen 10'a düşüyorum. Mesela 20 kiloda 1 sette direkt bitiyorum diğer setlerim hiç verimli geçmiyor.
Hocam yüksek kilo girmek mantıklı değil çünkü ağır girmek kas kazanmak yerine kas kaybına sebep olabiliyor. Ayrıca şöyle düşünelim bir mehmet kişisi var ve bu mehmet spora başladığından beri ağır girmek peşinde. Aylar içinde vücuduna normal çalışsa 5kg kas ekleyecekken ağır çalışıp 2kg kas ekliyor. 2kg kas kazandığı için seviniyor fakat normalde 5kg kas kazanacaktı. Mehmet ayrıca 2kg kası istediği bölgelerden uzak mesela curl atarken dirsek ileride negatifleri yavaş şekilde yapmak yerine 5-10kg fazla alıp trapez, omuz vs çalışıyor. Mehmetin 35cm kolları ile 20kg curl atarken yanına +40cm kollu biri gelip 15kg curl atıyor mehmet üzülüyor ve hafif giriyor. Fakat kaslar 20kg a alıştığı için hafif kiloda yırtılmıyor. Mehmet üzüntü ve hırstan kendini kaybedip steroid kullanıyor veya sporu bırakıyor. Yani tabi ki ağır girilmeli fakat form bozulduğu anda kıymeti azalıyor. Ayrıca yukarıdaki arkadaşın iddia ettiği gibi 5. aydan 20kg girersen(ki gerçek olduğunu düşünmüyorum muhtemelen 10+10 dur çünkü benim başlayalı 1 yılı geçti anca 17.5+17.5 a geçtim) ileride kaç kg gireceksin?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı