Dumbell press vs bench press

One Face

Kilopat
Benc press yerine dumbell press daha mı iyi? Artısı eksisi var mı?
Dumbell presste daha iyi esnetebildiğimiz için daha iyi diye. Bir yerde görmüştüm de.

Bench presste bar sabit olduğundan güçlü olan kolunuz daha fazla itiş yapar ve o taraf istemsiz şekilde daha fazla çalışabilir. Dumble presste ise ağırlıklar birbirinden bağımsız olduğu için sağ ve solu aynı ölçüde çalıştırabilirsiniz.

Benc press yerine dumbell press daha mı iyi? Artısı eksisi var mı?
Dumbell presste daha iyi esnetebildiğimiz için daha iyi diye. Bir yerde görmüştüm de.

Dumbell hacim bench ise güç arttırmaya yöneliktir. Tabii ki benchde göğsün dumbelda ise gücün gelişir gelişmez değil ancak bunun oranları farklı. Ben iki hafta bench iki hafta ise dumbell yapıyorum şahsen.

Hocam bileğim ağrıyor da. Dumbbell press mi yapsam diyorum. Bir de hipertrofi iyi de güç bakımından benim için daha önemli.
Bileğin ağrıyor ise bilek destekli fitness eldiveni almanı öneririm. Hipertrofi için lif yırtılması maksimum olmalı fakat 1 hareket ile bu çok da değişmez. Güç arttırmak için bench press öneririm.

Bileğin ağrıyor ise bilek destekli fitness eldiveni almanı öneririm. Hipertrofi için lif yırtılması maksimum olmalı fakat 1 hareket ile bu çok da değişmez. Güç arttırmak için bench press öneririm.
Bileğimi zorlamıştım da hocam. Yanlış form olunca biraz hasar aldı.

Hocam split çalışanlar bir bölgeyi haftada 1 gün çalışıyor. Ben full body çalışıyorum.
Haftada 2 kez çalışıyorum. Birinde bench diğerinde dumbell press girmek mantıklı mı sizce?
İkisinin de ortasını bulmuş oluyoruz.

Hocam bileğim ağrıyor da. Dumbell press mi yapsam diyorum. Bi de hipertrofi iyi de güç bakımından benim için daha önemli.
Bileğiniz ağrıyorsa Bench Press yapın, Dumbell Press'te sakatlanma ihtimaliniz çok yüksek olur çünkü dengeyi bileğimiz ile kuruyoruz.

Bileğinin tam olarak neresi ağrıyor.
istockphoto-902946200-612x612.jpg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı