Dungeons & Dragons (Zindanlar ve Ejderhalar) Masaüstü FRP Oyunu

yildirimermete

Hectopat
Katılım
27 Mayıs 2014
Mesajlar
11
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci (Akdeniz Üniversitesi)
Öncelikle iyi akşamlar. Yıllar önce bir arkadaşımın evinde bu oyunu oynamıştım. Uzun bir süredir oynamak için araştırma yapıyorum ama oynayacak arkadaşı geçin, oyunu bilen birisini dahi bulamadım. Bu oyunu duyan, bilen, oynayan birileri varsa bana yardımcı olursa sevinirim.
 
Masa üstü FRP oyunundan kastınız, kağıt, kalem ve zar ile oynanan bildiğimiz FRP ise, Advanced Dungeons & Dragons version 3.5'in kural kitaplarını çeşitli kitapçılardan temin edebilirsiniz. İnternette de PDF versiyonlarını bulmanız mümkün.

Zar satın almak biraz daha sorun, sanırım en son "Nezih"ten temin ettim.

Oyunu oynayacak insan bulmak daha büyük problem. Arkadaş çevrenizde ilgilenen ancak bilmeyen insanlar var ise, kaynakları temin ettikten sonra benim tavsiyem bir senaryo hazırlayıp, içlerinde en tecrübeli kişi olduğunuz için, kendilerine bir oyun oynatmanız. Sonuçta Dungeon Master her zaman en çok eğlenendir. :)

Eğer bu bir bilgisayar oyunuysa bu mesaj kendini 15 dakika içerisinde yok edecektir.
 
G_Theill evet masaüstü oyunu kastediyorum. İki-üç gündür araştırıyorum, Antalya'da oynayacak kimse bulamadım. Kural kitaplarını pdf olarak buldum ama oyunun ne Türkçe'sini ne de İngilizce'sini hiç bir yerde bulamadımAcaba oyunu nereden temin edebilirim?
 
Hazır senaryolar var fakat bunları kullanmak her zaman tat vermiyor. Ben bu oyunu 2002 senesinden beri aktif olarak oynuyor ve oynatıyorum. Bir kere bile hazır senaryo kullanmadım. Hatta artık kural kitaplarını da kullanmıyorum, kendi kural sistemim oturdu zamanla.

Diğer insanlarla oynamak istiyorsan, üniversitelerin BKFT'leri (bilim kurgu ve fantastik kurgu topluluğu) yılın belirli dönemlerinde convention (oyun toplantısı diyebiliriz) partileri düzenler. METUCON Türkiye'de benim bildiğim en kapsamlı convention mesela. Bunları takip edebilir ve katılabilirsin. Benim tavsiyem ilgi duyan arkadaşlarını kafalamandan yana.

Fantastik kitaplara ilgin varsa, okuduysan ve biraz da kendin işleri karıştırmayı seviyorsan, bu hikayelerden yola çıkarak kendi karakterlerini, dünyanı ve oyununu yaratmaya başla derim.

Hazır oyunlar sanırım kural kitaplarının arka bölümlerinden falan temin ediliyor. İnan bilmiyorum.
 
Acaba oyun sistemini biraz anlatabilir misiniz? Zarlar, ilerleme vs. İnternet yoluyla ırklar, sınıflar hakkında bilgi sahibi oldum ancak oyunun oynanışı hakkında fazla kaynak bulamadım.
 
FRP ile ilgili detaylı rehberlere kardeş sitemiz FRPNET üzerinden ulaşabilirsiniz.
Zaten o sitede epey vakit geçiriyorum iki gündür :) ama oyunun oynanışı hakkında bilgi bulamadım orada. Forum'unda ise çok fazla kişi olmadığı için aradıklarıma cevap bulamadım.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı