Aldım. Artılar şöyle:
+ PBT tuşlar. Türkiyede 1500TL'de bile ABS klavyeler satıyorlar. PBT bayağı pahalı.
+ Cherry MX switch'ler.
+ Yapı, PCB ve lehim kalitesi gayet iyi.
+ Aldın mı yıllarca değişmeden kullanacağın bir klavye yani.
Eksiler:
- RGB yok. Cherry'li sağlam bir klavye olduğunu düşünürsek uzun süre tık demeyecektir. Ama satmak istediğinde RGB olmadığından yüksek fiyattan satman zor olur.
- Hot-swappable değil. Bu da büyük eksi. Switch'lerde bir sorun olduğunda değiştirmek çok zor. Lehim makinesi lazım, lehim yapmayı öğrenmen lazım.
- Türkçe dizilim değil. Ben bakmadan yazdığımdan sorun olmuyor. US düzen olanlarda enter da küçük. Bana sorun değil yine. Almanca olanda enter büyük ama Y ile Z'nin yeri değişik.
- Garanti yok tabii.
- Durgod'un destek hizmeti yok. Yabancı incelemelerde bir sorun olduğunda bir türlü Durgod ile iletişime geçemediklerinden bahsediyorlardı.
- Durgod, Mizar, HK Gaming klavelerde Firmware update yapınca klavyenin brick olma ihtimali var. Mizarda yazılımı açarken soruyor yapayım mı diye o yüzden yazılımı indirmende sıkıntı yok. Ama Durgod'da nasıl bilmiyorum. O yüzden henüz kurmadım. Durgod kullanan başka birine soracağım önce.
- Yurtdışı bir incelemede okuduğumda giriş seviyesi işlemci diyordu ama 100 dolar PBT bir klavye için normal diyordu. Gerçi 600-700 TL'ye alıyorsun. O fiyattaki Redragon dahil diğer klavyelerin tamamı en giriş seviye işlemcileri kullanıyor. Bu ondan iyi. Aslında eksi değil yani ama yurtdışı segmentine göre pek iyi değilmiş söylemiş olayım.
@KafadanKontak Hocam kendi 2 yıllık K553'ümün üzerine 100-200TL koyarak bu klavyeyi almak mantıklı mıydı size? RGB değil, Hot-swap yok. Bir klavyeyi 4-5-6 yıl kullancağımı sanmıyorum. 2 bilemedin 3 yıla değişirim o yüzden Cherry çok önemli değil gibi geldi şu an. Satmak istediğimde de RGB olmadığından çok zor olacak.