DVD-ROM Yerine Takılan HDD düşük okuma yazma

uencu7

Kilopat
Daha fazla  
Geçtiğimiz günlerde yeni bir bilgisayarım oldu ve bu bilgisayarın üzerinde WD 500 GB'lık bir HDD vardı. Benim elimde halihazırda Samsung'un 841 Evo SSD'si vardı, ben de bu SSD'yi 500 GB'lık HDD'nin yerine taktım, 500 GB'ı da DVD-ROM yerine takılan şu kızaklardan bir tanesini N11'den satın alarak taktım, böylece kullanıyorum. Tek sorunum şu; DVD-ROM yerine taktığım WD-Blue 500 GB'lık depolama biriminden ne yazık ki tam verim alamıyorum, okuma ve yazma hızları çok düşük, okuma hızı yine iyi ama yazma hızı çok düşük 1,5 MB/sn anca görebiliyor bazen. Ayrıca bilgisayarı kapatınca HDD'den aniden elektrik kesilme sesi geliyor "çıvv" gibi. Bu sorunları halledebilecek bildiğiniz bir yazılımsal veya donanımsal çözümünüz var mı?

Bilgisayar:

HP 250 G4 Notebook PC
Intel Core i3 5005U
AMD Radeon R5 M330

Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    2,4 KB · Görüntüleme: 131
Son düzenleyen: Moderatör:
Peki SSD'yi DVD-ROM yerine taktım diyelim, SSD'den tam performans alabilecek miyim? 560 MB/sn 100-200 MB/sn'lere düşer mi? Sistemi SSD üzerine kurdum, bilgisayar boot ederken sorunlar olur mu?
DVD-ROM Söketi max. kaç MB/sn hız destekliyor?

Peki SSD'yi DVD-ROM yerine taktım diyelim, SSD'den tam performans alabilecek miyim? 560 MB/sn 100-200 MB/sn'lere düşer mi? Sistemi SSD üzerine kurdum, bilgisayar boot ederken sorunlar olur mu?
DVD-ROM Söketi max. kaç MB/sn hız destekliyor?
BOOT icin zaten BIOS'tan seciyorsun. Hizi ogrenmek icin disklerin yerini degistirmek 10 dakikani almaz. 😇

Bu portlar HDD icin yeterli akimi veremiyorlar. SSD, HDD'den dusuk akim ceker. Ikisinin yerini degistirerek deniyebilirsiniz. Eger SSD icin yeterli akimi verebiliyorsa hiz sorunu da ortadan kalkacaktir. Duzelmezse USB 3 tasinabilir disk kutusu alin.
Dediğiniz gibi yaptım ne yazık ki bilgisayar SSD'yi göremedi Windows boot edilemedi. Not: Taşınabilir Disk Kutum zaten var ve kullanmaktan hiç keyif almıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı