Dying Light 2 inceleme

KENAN2045

Hectopat
Daha fazla  
Kisaca dying light 1 ile kıyaslayarak elestirilerimi anlatacağım. Olumlu yönleri zaten saymakla bitmez. Spoiler İÇERMEZ.

İlk oyundaki gece atmosferi oyunda en çok aradığım. Işık, ses aninda zombilerin dikkatini çekerdi ve çoğalarak üstünüze koşmaya baslarlardı, panikledikce daha cok ses ve ışıga neden olur adeta her taraftan gelen zombiler üstünüzde dağ olurdu. Gece olduğu için tüm zombilerin hareket kabiliyetleri daha fazla ve daha güçlü, kaçması zor, ürkütücüyduler. Tam teçhizatla bile geçe çıkmak cesaret işi idi.

2.oyunda fenerle gezmek, ses yaparak atlayıp koşmak kötü olmuş. Cigirtkan hariç geçe ses efektleri ile atmosferi vermişler. Gündüz zaten zombilerle bakışip, öpecek kadar yaklaşabiliyorsun, o kadar naifler!

Bir diğer eleştirim ise ilk oyunda her lootu bulabilecegin farklı bölgeler vardi ve mantığa uygundu. Haritanin her yerinde çiçek böceği bulamazdin. Onun için gitmen gereken yerler vardı. Su alti bitkisi, ormanlik alanda ot, bina içlerinde metaller, sandiklarda elektironikler, kutularda muhtelif vb... Her bitki her yerde yetismezdi.

Ve tabii ki düşman çeşitliliği benim gibi uzun soluklu oynamak isteyenler için ilk oyuna göre sıkıcı durumda. Bu durum hem görsel hem de karakter özellikleri olarak belirgin.

İlk oyunda daha fazla girilebilen ve farklı görünümlerde loot alanlari, binalar, küçüklü büyüklü daireler vardi. Adımbaşı gizlenebilecek ya da yagmalanacak farklı katlarda farkli tasarim odalarla karşilaşabiliyordunuz.

Grafikler ve oynanış beklediğim kadar iyi, hikayesi ilk oyun kadar olmasa da bu tarz sevenler için tatmin edici.

Silah çeşitliliğinde atesli silahlar yok, ilk oyunda atesli silahlar güçlü olsa da çok ses çıkardigi için özellikle gece kullandildiginda sesin ulaştığı tüm bölgelerdeki zombileri çeker ve sizi çıkmaza sokardi, çete görevlerinde insanlara karşı kullanilmaya uygundu.

Genel olarak olumlu yönleri her yerde dile getiriyorlar, oyun son yillarda büyük bir kitlenin açlığını giderdi. Oyuna alışıp atmosferde zaman geçirdikce combolari upgradeliyerek karakterin geliştiğini hissediyorsunuz.

Son olarak seçimlerimiz gorevleri kabul etmeyi, gücü verdigimiz gruba göre oynanışı etkilemesi ve oyun sonunu kısıtlı şekilde değiştirmesi ile temeli parkur ve zombi temali bir oyun için bence yeterli. Bir seçimde küçük bir alanın açılmasına etki ediyormuş %10'luk bir bölge aciliyormus. Şu an için bu seçimle karşılaşmadım.

Bu kadar gömdükten sonra ozetle en az 100 saat bu oyunu oynarim. Kesinlikle yeri 5 yıldır doldurulmamis ve sonuna kadar parasını hak eden bir oyun.

Tavsiye, haritayı keşfedip parkurlardan keyif almaya bakin. Ana görevi yapip oyunu bir an önce bitirmek yerine yan görevleri yapin, karsilasmalarda saldırı dinamiginin keyfini çıkarın. FPS oyunu gibi değil, hikayeyi anlayıp hisserek oynayin. Firma 5 yıl destek sözü verdi. Umarım ilk önce yeni harita ile hikayeyi devam ettirmek yerine, yukarida bahsettiğim birçok konudaki çeşitliliği, girilebilir alanlari ve gece oynanışıni iyilestirirler.

Sizin inceleme ve yorumlariniz nedir?

Son düzenleme:
Yay çok güçlü oyunda 4-5 kere normal silahla vuracağına kafadan 2 ok ile ölüyor zombiler + bosslara karşı da öyle fena can götürüyor bu biraz ateşli silahın yerini almış sanki. Oyundaki gemi yeri beni deli etti amele gibi yürü babam yürü çok sinir bozucu oraya gidince direk oyundan çıkasım geliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrica bugun ilk ücretsiz dlc ekleniyor.

Planlanan güncelleme haritası ektedir

Dosya Ekleri

• Dying-Light-2-1-5.jpg
    Dying-Light-2-1-5.jpg
    62,3 KB · Görüntüleme: 203
Ben 1. oyuna 2 saat kadar zor dayandım çok kötüydü bence. 2. oyunu çok beğendim 2 günde 10 saat oynadım. 500 saate kadar yolu var benim için.

Ben 1. oyuna 2 saat kadar zor dayandım çok kötüydü bence. 2. oyunu çok beğendim 2 günde 10 saat oynadım. 500 saate kadar yolu var benim için.
Oyun türünün en iyisi, Bazen görev yapmadan atmosferi yaşıyorum. Fanı olarak İster istemez ilk oyunla kiyasliyorsun. Kesinlikle bekledigime değdi. Düşük puan veren elestirmenler firmayı baskı altina almaya çalışıyor.

Ayrica direk Türkçe çıkan oyun ülkemiz oyuncularindan takdiri hak ediyor. God of war, Battlefield 2042, cyberpunk, fs 22, fm 22, hitman 3 gibi yeni çıkan ve serisi beğenilen oyunlara baktiginizda bence fiyatı oldukça iyi tutmuşlarki bu oyunlar bekleneni vermemişti.
Benim en sinir olduğum şey manuel Save olmaması. Sırf bu yüzden 6 saatim çöpe gitti. Oyunu Steam'den alacaktım ahhhh neler yazardım o oyunu öneriyor musunuz kısmına.🤬🤬🤬 Bir de ben bu oyunu kaç yıldır bekliyorum.
bunu eklemek için üzerinde çalışıyorlarmış.

Dosya Ekleri

• 9d13bec8ce0bc1cfcb7d3216c416efa05aca922e.jpg
    9d13bec8ce0bc1cfcb7d3216c416efa05aca922e.jpg
    269,2 KB · Görüntüleme: 246
Son düzenleme:
Oyun türünün en iyisi, Bazen görev yapmadan atmosferi yaşıyorum. Fanı olarak İster istemez ilk oyunla kiyasliyorsun. Kesinlikle bekledigime değdi. Düşük puan veren elestirmenler firmayı baskı altina almaya çalışıyor.

Ayrica direk Türkçe çıkan oyun ülkemiz oyuncularindan takdiri hak ediyor. God of War, Battlefield 2042, Cyberpunk, fs 22, FM 22, Hitman 3 gibi yeni çıkan ve serisi beğenilen oyunlara baktiginizda bence fiyatı oldukça iyi tutmuşlarki bu oyunlar bekleneni vermemişti.

Bunu eklemek için üzerinde çalışıyorlarmış.

Bir zahmet yapsınlar. Çoğu oyunda özellikle seçim ve diyalogların olduğu oyunlarda bu olmazsa olmazdır. Ne akla hizmet başta koymadılarsa. Neyse geç olsun güç olmasın diyelim. Sırf bu durum yüzünden canım çok sıkıldı. Diğer seçimleri görmek istiyor veya bir yerde yanlış yapıyor durumu oluyor ve o da ne Save geri yükleyemediğim için öyle kalıyor.

Bir zahmet yapsınlar. Çoğu oyunda özellikle seçim ve diyalogların olduğu oyunlarda bu olmazsa olmazdır. Ne akla hizmet başta koymadılarsa. Neyse geç olsun güç olmasın diyelim. Sırf bu durum yüzünden canım çok sıkıldı. Diğer seçimleri görmek istiyor veya bir yerde yanlış yapıyor durumu oluyor ve o da ne Save geri yükleyemediğim için öyle kalıyor.
PC için başka bir Yama şimdi yayında. Bugün güncelleme ile eklenmiş.

- Ölüm döngüsü hatası için düzeltme. Oyuncuların yeni vakaları önler ve mevcut olanları düzeltir.
- Oyuncuların oyun ilerlemesini ve envanterlerini son oyunun güvenli hikaye kaydetme noktasına geri almalarını sağlayan Yedekleme Kaydetme sistemi eklendi.
- Klavyede BLOK, AKTİF İNİŞ ve JUMP ATTACK yeniden bağlamaları için destek eklendi.

Yedekleme Kaydetme sistemi, önceki ana hikaye ilerlemesine dayalı olarak bir kaydetme yüklemenize izin veren oyun içi bir özelliktir. Geri alma işlemi, sizi o Yedek Kaydetmeden oyunun bir durumuna geri döndürür. Ana hikayede ilerlerken yeni Yedek Kayıtların kilidini açarsınız.

Konsollar için yama şu anda gönderiliyor, sizi güncel tutacağız.

PC için başka bir Yama şimdi yayında. Bugün güncelleme ile eklenmiş.

- Ölüm döngüsü hatası için düzeltme. Oyuncuların yeni vakaları önler ve mevcut olanları düzeltir.
- Oyuncuların oyun ilerlemesini ve envanterlerini son oyunun güvenli hikaye kaydetme noktasına geri almalarını sağlayan Yedekleme Kaydetme sistemi eklendi.
- Klavyede BLOK, AKTİF İNİŞ ve JUMP ATTACK yeniden bağlamaları için destek eklendi.

Yedekleme Kaydetme sistemi, önceki ana hikaye ilerlemesine dayalı olarak bir kaydetme yüklemenize izin veren oyun içi bir özelliktir. Geri alma işlemi, sizi o Yedek Kaydetmeden oyunun bir durumuna geri döndürür. Ana hikayede ilerlerken yeni Yedek Kayıtların kilidini açarsınız.

Konsollar için yama şu anda gönderiliyor, sizi güncel tutacağız.

Dün baktığımda oyun sürümü 1.0.6 olmuştu sanırım evet. Dediğiz Save alma mantığını anlamadım ama. Ben direk ESC'ye bastığımızda kaydet ve yükle olarak iki seçenek istiyorum. Böyle bir şey göremedim ben dün.

Dün baktığımda oyun sürümü 1.0.6 olmuştu sanırım evet. Dediğiz Save alma mantığını anlamadım ama. Ben direk ESC'ye bastığımızda kaydet ve yükle olarak iki seçenek istiyorum. Böyle bir şey göremedim ben dün.
Guncellemenin direk çevirisini kopyaladim. Bu tarz oyunlarda seçimlerimin sonucunu takip etmeyi sevdiğim ve hiç manuel save almadığım için dün menüye dikkat etmedim. İlk oyunda varmiydi onuda hatirlamiyorum. Belki oyun içine koymuşlardır. ( Ölünce görev diyaloguna falan dönme seçeneği olabilir.) Açıkçası save sistemi kendi adima tadini kacirdigindan ve eksiklik olmadığından 'devam et' butonuna basıp geçiyorum.

1.0.6 Güncelleme bilgileri orjinali.

Survivors!
The newest patch for PC is live. See the changes below:
  • Fix for the death-loop bug. It prevents players from new cases and fixes the existing ones.
  • Added Backup Save system that allows players to rollback the game progress and their inventory to the last game’s secure storyline save point.
  • Added support for the BLOCK, ACTIVE LANDING, and JUMP ATTACK rebindings on the keyboard.
Backup Save system is an in-game feature that allows you to load a save based on the previous main storyline progress. Doing a rollback will revert you to a state of the game from that Backup Save. You unlock new Backup Saves as you progress through the main storyline.

Edit: görsel ek.
O nasil gündüz-gece döngüsünü tanitmak kral😁

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220217_114806.jpg
    Screenshot_20220217_114806.jpg
    126,1 KB · Görüntüleme: 187
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı