E-kitap/Çizgi Roman İçin Tablet

Muhsin Bayram

Kilopat
Katılım
17 Nisan 2011
Mesajlar
1.159
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600X | RTX 3070
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaşlar, uzun süredir dandik sayılabilecek 10 inçlik bir tablette ara sıra kitap, çizgi roman okuyordum. Bu dandik tablet de tam hevesle okumak istediğim e-kitapları, çizgi romanları bulduktan sonra bozulmaya karar verdi. Madem eskisi bozuldu, almışken iyisini alayım diye düşünüp tablet arayışına girdim ve gözüme iki model çarptı:

Asus TF103 ve Nexus 10. İkisi de 600 TL civarında olan tabletler. Nexus modelinin çözünürlüğü çok daha yüksek ancak cihaz 2012'nin sonlarında çıktığı için tedirgin bakıyorum biraz. Asus modeli daha yeni fakat çözünürlüğü çok daha düşük.

Var mıdır aranızda bu iki tabletten birini kullanıp değerlendirme yapabilecek biri? Farklı tavsiyelere de açığım.

Son olarak asıl amacım sadece kitap/çizgi roman olacağı için pek tanınmayan markaların ucuz ürünlerine yönelsem mi diye düşünüyorum. Reeder, Codegen, Everpad gibi markalar gözüme çarpıyor. Bu ürünler hakkında yorum yapabilecek birileri var mı? Yoksa paraya kıyıp illa kaliteli bir şeyler mi alayım dersiniz?
 
Eğer sadece kitap okuyacaksınız reeder, calibro gibi kitap okuyuculara yönelmelisiniz ki okuduğunuz kitap amacına ulaşsın. Çünkü onları e-ink bir ekrana sahip cihazda okumadıktan sonra anlamı kalmıyor. Normal tablette okuduğunuz zaman hem gözünüz için zararı var hemde alacağınız keyif çok kısıtlı olur. Çünkü gerçek kitap hissini veremez size. O yüzden hem cüzdanınız hemde gözünüz açısından 200-300 TL'lik kitap okuyuculara yönelmenizi tavsiye ederim.
 
Sadece e-kitap olsa çoktan almıştım alacağımı. Ancak işin içinde çizgi roman da var. Bu yüzden tablet almak zorundayım.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı