E-ticaret para kazandırır mı?

teferruax

Hectopat
Yer
İstanbul, Türkiye
Ben Online arbitraj yapmak istiyorum. Kasım ayında Kara Cuma indirimlerinden ürün alıp bunu Amazon'da satışa koymak istiyorum. Biraz böyle satış yapıp daha sonra kendi sitemi kurmak istiyorum, peki burada bir risk var mı? Kesin kazandırır mı yoksa kazandırmaz mı? Kazanmak için nasıl bir yol izlemeliyim. Bu arada yaşım 15.

Ben Online arbitraj yapmak istiyorum. Kasım ayında Kara Cuma indirimlerinden ürün alıp bunu Amazon'da satışa koymak istiyorum. Biraz böyle satış yapıp daha sonra kendi sitemi kurmak istiyorum, peki burada bir risk var mı? Kesin kazandırır mı yoksa kazandırmaz mı? Kazanmak için nasıl bir yol izlemeliyim. Bu arada yaşım 15.

Hemen piyasaya gireyim tutsun gibi bir şey mümkün değil. Ayrıca Amazon'da satış yapabilmeniz için şirketinizin satacağı ürünlerin patent haklarını alarak satış yapmanız gerekiyor. Online satışta fiyat/performans kalite satıcı gibi birçok kriter var. Bunun için reklamlama temelli geniş çaplı maliyet ile ilerleme kaydedebilirsiniz. Süreç yıllarınızı alabilir.
Anlayacağınız kesin kazandırır diye birşey yok. Bu işlere girip batan bi dünya insan var.

Hemen piyasaya gireyim tutsun gibi bir şey mümkün değil. Ayrıca Amazon'da satış yapabilmeniz için şirketinizin satacağı ürünlerin patent haklarını alarak satış yapmanız gerekiyor. Online satışta fiyat/performans kalite satıcı gibi birçok kriter var. Bunun için reklamlama temelli geniş çaplı maliyet ile ilerleme kaydedebilirsiniz. Süreç yıllarınızı alabilir.
Anlayacağınız kesin kazandırır diye bir şey yok. Bu işlere girip batan bir dünya insan var.

Peki alibaba, AliExpress gibi sitelerden sipariş edip Hepsiburada, N11 gibi sitelerde satmak nasıl olur?

Peki alibaba, AliExpress gibi sitelerden sipariş edip Hepsiburada, N11 gibi sitelerde satmak nasıl olur?

Oralardan alıp satış yapabilirsiniz. F/P koruyarak ve kaliteli satış yapıp olumlu puan alırsanız gelişme sağlayabilirsiniz fakat kalitesiz ürünler sattığınızda müşteri memnuniyeti düşerse hem satış sayınız az olur hem de iadeler yüzünden maliyetiniz artar.

Oralardan alıp satış yapabilirsiniz. F/P koruyarak ve kaliteli satış yapıp olumlu puan alırsanız gelişme sağlayabilirsiniz fakat kalitesiz ürünler sattığınızda müşteri memnuniyeti düşerse hem satış sayınız az olur hem de iadeler yüzünden maliyetiniz artar.

Vergileri çok abi yahu, yapamayacağım sanırım. Kargo ücreti falan da eklenince uçuyor fiyatlar. 15 yaşındayım bir de.

Selamlar 2 yıl boyunca odaklandım hocam haber vereyim dedim, zamanında burada konu açmışım haha. Şu an müttthiiiş gidiyor asla pişman değilim başladığıma. :)

Son düzenleme:
Selamlar 2 yıl boyunca odaklandım hocam haber vereyim dedim, zamanında burada konu açmışım haha. Şu an müttthiiiş gidiyor asla pişman değilim başladığıma. :)

Hayırlı olsun. Güzel gittiğine mutlu oldum. Genç yaşınıza rağmen ticarette başarı elde etmeniz gelecekte de bir şeyler başarabileceğinizi gösteriyor.

Helal hocam. Ben de başlamak istiyorum ama yaş konusu kafama takılıyor. Bir de 27 euro sınırı var, biliyorsunuz. Bu sınır dropshipping'de de geçerli mi?

Helal hocam. Ben de başlamak istiyorum ama yaş konusu kafama takılıyor. Bir de 27 euro sınırı var, biliyorsunuz. Bu sınır dropshipping'de de geçerli mi?

Brom TR içinde yapacaksan derdin olmaz kişiselleştirilmiş ürünler satmanı öneririm ama ayakkabı falan satacaksan levelstep tarzı bir ürün çıkartabilirsin on numara satış yaptılar o üründen. Daha kapsamlı soru sorarsan yardımcı olabilirim tabii.

BROM TR içinde yapacaksan derdin olmaz kişiselleştirilmiş ürünler satmanı öneririm ama ayakkabı falan satacaksan levelstep tarzı bir ürün çıkartabilirsin on numara satış yaptılar o üründen. Daha kapsamlı soru sorarsan yardımcı olabilirim tabii.

Biraz tuttum sizi k.b. hocam. İş için yaklaşık 27.000 TL sermayem var. Sizce yeterli mi yarın başlamak için? 18 yaşınızın altındayken nasıl satış yapabildiniz? Tedarikçi olarak cj dropshipping düşünüyoruz arkadaşımla.

Vergileri çok abi yahu, yapamayacağım sanırım. Kargo ücreti falan da eklenince uçuyor fiyatlar. 15 yaşındayım bir de.

Hocam ben senin şuan tam vergiler çok, gümrük çok dediğin noktadayım umarım çözeceğim bir şekilde :)

Sen kendinin bu sorunların hesaplamasını nasıl çözdüğünü ve sonrasında nasıl ürün bulduğunu anlatırsan çok sevinirim valla. Yani bu vergiler vs. hesaplamasını yaparken yanlış bir ürün mü seçmiştin nasıl oldu da ilk adımını atabildin?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı