Çözüldü E2140 - R5 230 sistem açılıp kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Sistem özellikleri.
E2140 1.60 GHz
AMD Radeon R5 230
4 GB RAM
500GB HD.
300 Watt'lık PSU.
Yani konuda da değindiğim gibi bilgisayar açıktan sonra 5 ya da 10 saniye içerisinde kapanıyor. Tekrar tekrar denedikten sonra açılıyor. Ekran kartından ve RAM'den olduğunu düşünmüyorum. Sorun PSU da olsa fanlar dönmez diye düşünüyorum ama dönüyor hiçbir sıkıntı yok fanlar da ne yapacağım bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
O zaman anakartta büyük ihtimalle sorun yoktur. İşlemcide sorun olsa hiç açılmazdı veya bu size bildirilirdi. RAM'lerde ekran gelmez. HDD'de olsa size BIOS'a atar. Yani problem büyük ihtimalle PSU'da. Yapabiliyorsanız değiştirip denyein.

Peki statik elektriklenme olma olasılığı var mı sizce? Yoksa illa PSU'yu değiştirmem mi lazım?

Bu arada sorunu çözdüm. Sorun Ethernet kablosu imiş. Kabloyu bilgisayar takınca kapanıyordu. Başka bir Ethernet kablosu ile denediğimde sorun düzeldi.
Sorun PSU'da olabilir. Gücü tam aktaramayıp kendini kapatıyor olabilir. BİOS'a ulaşabiliyor musunuz?

BIOS'a ulaşabiliyor musunuz derken herhalde bilgisayar açılırken BIOS'a girmeyi bahsediyorsunuz. Evet del tuşu ile girebiliyorum.

O zaman anakartta büyük ihtimalle sorun yoktur. İşlemcide sorun olsa hiç açılmazdı veya bu size bildirilirdi. RAM'lerde ekran gelmez. HDD'de olsa size BIOS'a atar. Yani problem büyük ihtimalle PSU'da. Yapabiliyorsanız değiştirip denyein.

Peki statik elektriklenme olma olasılığı var mı sizce? Yoksa illa PSU'yu değiştirmem mi lazım?

Bu arada sorunu çözdüm. Sorun Ethernet kablosu imiş. Kabloyu bilgisayar takınca kapanıyordu. Başka bir Ethernet kablosu ile denediğimde sorun düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hiç Aklıma gelmemişti doğrusu. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı