E5450 ve 750 Ti darboğaz sorunu

Naso

Kilopat
Arkadaşlar tavsiye üzerine Aliexpress'ten E5450 işlemciyi aldım. 750 Ti ile beraber kullandığımda ekrana kartı kullanımı aşırı düşüyor. CS:GO'da %30'u geçmiyor ve genellikle %20 civarı dolaşıyor, nedenini anlamadım. YouTube'da baktığımda FHD'de insanlar 80 FPS alıyor, ben rekabetçi de 1280x960 oynayınca 60-70 FPS alıyorum. Nedeni nedir, açıklar misiniz lütfen?

Sistemim:
  • GTX 750 Ti
  • E5450 2.83 GHz
  • 4 GB RAM
  • 120 GB SSD
  • 400W PSU (eski Everest marka)
  • Gigabyte GA-G31M-ES2C anakart

Çarpan arttırın sadece gerisine dokunmayın. Sistem açılmazsa ya da görüntü gelmezse PSU düğmesinden sistemin gücünü kesip bir daha güç verin. Yaptığın değişiklikleri anakart geri alır.

BIOS menüsüne girip fotoğraf atın ona göre video öneriyim. BIOS açmak için bilgisayar açılırken delete tuşuna peşpeşe bas
dediğiniz yaptım sistem 1 kere açıldı sonra kapayınca bida açılmadı psu kablosunu çıkarıp taktım düğmesini açıp kapadım olmuyor pc power düğmesine basınca eksik parça olduğunda çıkan ses geliyor sistem bir şeyi görmüyor sanırım anlamadım önceden böyle bir sorun olmuştu bilgisayarcı ya götürmüştüm duzelttiler. Yardımcı olun ya şimdi hiç açılmıyor of ya 😣

dediğiniz yaptım sistem 1 kere açıldı sonra kapayınca bida açılmadı psu kablosunu çıkarıp taktım düğmesini açıp kapadım olmuyor pc power düğmesine basınca eksik parça olduğunda çıkan ses geliyor sistem bir şeyi görmüyor sanırım anlamadım önceden böyle bir sorun olmuştu bilgisayarcı ya götürmüştüm duzelttiler. Yardımcı olun ya şimdi hiç açılmıyor of ya 😣
Bios pilini çıkartıp geri takin.

Ya korkuyorum daha kötü olur diye.
Pc açın açıkken PSU düğmesinden kapatın. Anakart ayarları resetleyecektir. Resetlemezse BIOS pilini çıkarın PSU da düğmeden kapatın kasanın açma düğmesine de birkaç kere basın. Pili geri takıp PSU düğmesini de açın. Ayarlar kesinlikle sıfırlanmalı.

Bu arada tam olarak BIOS da ne yaptınız ?

Pc açın açıkken PSU düğmesinden kapatın. Anakart ayarları resetleyecektir. Resetlemezse BIOS pilini çıkarın PSU da düğmeden kapatın kasanın açma düğmesine de birkaç kere basın. Pili geri takıp PSU düğmesini de açın. Ayarlar kesinlikle sıfırlanmalı.

bir şey yapmadım aslında cpu ayarlarından cpu frekansını arttırmaya çalışınca altta kırmızı syatem optimize değil gibi bir yazı çıkıyor sonra eski haline getirdim kaydedip çıktım
direk çatal ile falan çıkarsam olur mu ekran kartına denk geliyor zor çıkarırım

Bir şey yapmadım aslında cpu ayarlarından cpu frekansını arttırmaya çalışınca altta kırmızı syatem optimize değil gibi bir yazı çıkıyor sonra eski haline getirdim kaydedip çıktım.
Eski haline getirdiyseniz bir sorun olmaması gerekiyor. Acaba CPU Clock Ratio dışında başka ayarlarla oynama ihtimaliniz var mı ?

Eski haline getirdiyseniz bir sorun olmaması gerekiyor. Acaba CPU Clock Ratio dışında başka ayarlarla oynama ihtimaliniz var mı ?
diğer ayarları değiştirince aynı kırmızı yazı çıkıyordu sanırım dediğiniz gibi bir ayarı değiştirmişim.

Bios pilini çıkarıp bekledim 10 dk sonra geri taktım yöne aynı biiip biiip biiip diye ses geliyor olmuyor. 😣

Bios pilini çıkarıp bekledim 10 dk sonra geri taktım yöne aynı biiip biiip biiip diye ses geliyor olmuyor. 😣

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı