E6300 sistem için işletim sistemi önerisi

Rice edersem bana link verebilir misin mega veya Media fire linki.
Tamam gerek kalmadı ama bir şey sormam lazım ISO boyutu 2, 8 GB olması normal mi?

Pardon yemek vardı o yüzden geç geldim. Windows 10 için mi soruyorsunuz?

Dur sana linkini atayım. Yanlış olmasın.
Bu da site üzerinden bazı örnek fotoğrafları falan var inceleye bilirsin.

Windowsu rufusla usb flasha yazdıktan sonra yükleme esnasında şöyle bir liste gelecek.

1628885502285.png

Şimdi burada gördüğün gibi 2 tür var superlite ve compact ve aynı şekilde bu her 2 versiyonun da 2 seçeneği var defenderli ve defender olmadan. Defender meselesini zaten sen karar vereceksin.
Şimdi soracaksın compactla superlitenin farkı ne. Şu sitesinde aslında yazmış ama orada ingilizce şöyle anlatayım.

Superlite - Bu versiyon hem normal windowstakı ıvır zıvırlardan temizlenmiş hem de oyun için gerekli ayarlamaların yapılmış hali yani modlayanın dediğine göre oyun veya yayın için daha iyi.

Compact - Bu sadece windowsun ıvır zıvırlarından temizlenmiş hali yani ayar falan yok.

Ama şöyle bir durum var superlite de olan ayarlamalar daha çok yeni bilgisayarlarda kendini belli ediyor özellikle ekran kartları için yapılmış ayarlamalar var eski sistemlerde çok bi fark göremezsin. Çünkü örneğin adam bilmem ne özelliğini açmış veya geliştirmiş ama bu özellik senin sistemde olmadığı için bi fark olmayacak.
Ben mesela 2012 yılı işlemci kullanıyorum ve şuanda compact kullanmaktayım. Önce superlite kullanmıştım ama arada bi fark göremedim çünkü bende de ekran kartı yok hd graphics le idare ediyoz artık :D
Yani hangisini yüklesem diye çok kafa yorma zaten o sistem aynı performans verecek. (Yine kendin için dene belki fark yarata bilir)
Ama şu ıvır zıvırların olmaması kesinlikle rahatlatacak pc yi. Hem windows update 2050 yılına kadar durdurulmuş geliyor bu sistemde. Artık 29 yıl updatesiz kullanırsın :D

Son düzenleme:
Sağ ol çevirmene gerek yoktu ingilizcem var ama sayende artık biliyorum.
Tamam şu anda bütün kurulumu yaptım ve her şey hazır sadece driverlar kaldı ama bir sıkıntı var tool üzerinden Framework 3.5 indirmeye çalıştığımda hata alıyorum.

Son düzenleme:
Ne gibi hata? Ne yazdığını atar mısın? Bu arada yanındakı yazıyı okudun değil mi? .NET Framework 3.x versiyonunu etkinleştirirken .NET Framework 4.X devre dışı bırakılacak. Neden daha eki Framework kullanmak istiyorsun?
Birde toolboxa girdiğinde direk altta 2 tane seçenek var.

Visual C++ Redistributables AIO 2021-08-01 (system)
DirectX (system)

Bu her ikisini de direk yükle. Her sistemde olması gereken yazılımlar.

Son düzenleme:
Ne gibi hata? Ne yazdığını atar mısın? Bu arada yanındakı yazıyı okudun değil mi? .NET Framework 3.X versiyonunu etkinleştirirken .NET Framework 4.X devre dışı bırakılacak. Neden daha eki Framework kullanmak istiyorsun?
Bir de toolboxa girdiğinde direk altta 2 tane seçenek var.

Visual C++ redistributables AiO 2021-08-01 (System)
DirectX (System)

Bu her ikisini de direk yükle. Her sistemde kiolması gereken yazılımlar.

Tamam sorunu çözdüm hem de tool DirectX ve VCRedist yazılımlarının X86 ve X64 sürümleri yedek USB diskimde var.
IMG_20210814_151442.jpg

Peki tool üzerinde en iyi Tweak ayarları nedir?

Son düzenleme:
Tamam sorunu çözdüm hem de tool DirectX ve VCRedist yazılımlarının X86 ve X64 sürümleri yedek USB diskimde var.
Eki Görüntüle 1137766
Hemen nasıl kurdun o kadar şeyi 😃
Dediğim gibi bazı tweaklar var ama yeni nesil kartlar, işlemciler için. Yani yapsan bile bi fark olmayacaktır bence. Eğer superlite versiyonunu yüklediysen hiç bir şey yapmana gerek yok gereken tüm tweaklar yapılmış o versiyonda.

Hemen nasıl kurdun o kadar şeyi 😃

Dediğim gibi bazı Tweak'lar var ama yeni nesil kartlar, işlemciler için. Yani yapsan bile bir fark olmayacaktır bence. Eğer superlite versiyonunu yüklediysen hiçbir şey yapmana gerek yok gereken tüm Tweak'lar yapılmış o versiyonda.

Normalde daha var ama kurma gereği duymadım.

Aynı FPS oranını alıyorum ama boot zamanı daha kısaldı ve artık RAM kullanmıyor sadece Photoshop açmaya çalıştığında hata alıyorum onun dışında gayet iyi.
Sana bir önerim var İngilizce biliyorsun o zaman şu kanalı takip etmeni öneririm Low Spec gamer bu adam bir oyunda daha ne kadar FPS alırız sorusunu yanıtlıyor ve gayet başarılı ve yıllardan beri abonesiyim ve ragnotech Low Spec Experience uygulaması var bu uygulama ikiye ayrılıyor Lite ve Pro nasıl çalıştığını anlatayım ilk önce catalog kısmından oyununu seçiyorsun eğer korsan kullanıyorsan oyunun konumunu seçiyorsun örnek C: rogramfiles(x86)/eagames/crytek/crysis2 sakın exe dosyasını seçme sadece oyun klasörünü seç ve devam et burada oyunun uyumlu olup olmadığına bakacak uyumlu değil der ise yanlış bir klasörü seçmişsindir demektir neyse sana birkaç seçenek ve çözünürlüğü değiştirebileceğin bir bölüm sunar eğer Lite kulanıyorsan sadece plain Low Ultra Low gibi 3 seçeneği kullanabilirsin sonra ise çözünürlüğü ayarla ve uygulaya bas bu sayede oyunu Intel HD GPU ile oynayabilirsin ben bunun sayesinde Crysis 2'yi 2 kere bitirdim 15 FPS aldığım oyun oldu 35 FPS.

Son düzenleme:
Aynı FPS oranını alıyorum ama boot zamanı daha kısaldı ve artık RAM kullanmıyor sadece Photoshop açmaya çalıştığında hata alıyorum onun dışında gayet iyi.
Sana bir önerim var İngilizce biliyorsun o zaman şu kanalı takip etmeni öneririm Low Spec gamer bu adam bir oyunda daha ne kadar FPS alırız sorusunu yanıtlıyor ve gayet başarılı ve yıllardan beri abonesiyim ve ragnotech Low Spec Experience uygulaması var bu uygulama ikiye ayrılıyor Lite ve Pro nasıl çalıştığını anlatayım ilk önce catalog kısmından oyununu seçiyorsun eğer korsan kullanıyorsan oyunun konumunu seçiyorsun örnek C: rogramfiles(x86)/eagames/crytek/crysis2 sakın exe dosyasını seçme sadece oyun klasörünü seç ve devam et burada oyunun uyumlu olup olmadığına bakacak uyumlu değil der ise yanlış bir klasörü seçmişsindir demektir neyse sana birkaç seçenek ve çözünürlüğü değiştirebileceğin bir bölüm sunar eğer Lite kulanıyorsan sadece plain Low Ultra Low gibi 3 seçeneği kullanabilirsin sonra ise çözünürlüğü ayarla ve uygulaya bas bu sayede oyunu Intel HD GPU ile oynayabilirsin ben bunun sayesinde Crysis 2'yi 2 kere bitirdim 15 FPS aldığım oyun oldu 35 FPS.
Gerçektenmi? Deneyeceğim bu bilgiyi paylaştığın için teşekkür ederim. Şu photoshoptakı hata nedir? Çünkü bu sistemde dilden dolayı bir hata vardı ismini unuttum o mu diye sordum çünkü çözümünü bulmuştum. Garip bi ismi vardı ya unuttum. Eğer oysa söylesen hatırlayacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı