E8400 ve GTX 650 Ti Sistem Düşük Performans Sorunu

Veli ÖZEN

Kilopat
Yer
sakarya
Daha fazla  
Meslek
organizatör
Başlıkta da belirttiğim gibi bilgisayar tam anlamıyla olması gerekeni vermiyor.

İşlemci %36 ve 1.05 GHz'de kalıyor, daha yukarı çıkmıyor. Max limit gibi orada sabit kalıyor. GTA 5'e girsem bile değerler değişmiyor. PC'de donmalar oluyor ara ara ve ağır çalışıyor. Önce anakarttandır dedim değiştim sonuç aynı. İşlemcidendir dedim anakart alırken üstünde Intel Core 2 duo 7300 vardı onunla da denedim sonuç aynı hatta daha önce kullandığım işlemci de aynı. PSU'dandır dedim diğer PC'den 500w söküp onunla denedim gene aynı. HDD değiştim aynı. İşletim sistemindendir dedim W7-W8-W10 denedim hepsinde aynı. W7'de en kötü hali taskhost.exe diye bir şey işlemciyi %100 de çalıştırıyordu paso.

Sistem
  • Asus P5Q SE anakart
  • İntel core 2 duo E8400 işlemci
  • DDR2 2+2+2+2=8 GB RAM
  • Gigabyt GTX 650 ti ekran kartı
  • 250 GB HDD
  • 300w PSU (500w'la da denedim.)
  • Windows 10 Pro

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski PC'yi yeğenlerim oynasın diye adam edelim dedim durum bu olmadı olmnadı diye değiştirmediğim tek şey kasa
E5450 buldum 100Tl ye satıyor birisi en son denicem artık yani hiç bir şey çare değilse işlemcide sıkıntı diyeceğim ama 3 işlemci denedim de core 2 duo E8400 - E7300 - pentium duo sanırım e2160 mı ne denedim

Hocam Aliexpress'den alın. 60 Tl'ye alabilirsiniz. Çalışmazsa para iadesi var. Ben E5440 aldım. Sorunsuz.

B u durumda tek bir ihtimal kalıyor.
Anakart kaynakları, (Chipset ve veriyolları) sürücüleri doğru kurulmamış ve yapılandırılmamıştır.
Anakartı da değiştirdim ilk Foxconn G31MV-K vardı onda bu durum olunca araştırıp DDR2 de en üst düzeylerden Asus P5Q SE gördüm onda da böyle

Hocam Aliexpress'den alın. 60 Tl'ye alabilirsiniz. Çalışmazsa para iadesi var. Ben E5440 aldım. Sorunsuz.
Alalım almasına da orada da 2. el ürün çok var ve ne zaman geleceği de belli değil ayrıca taşıma ücreti üründen daha fazla :S

Anakartı da değiştirdim ilk Foxconn G31MV-K vardı onda bu durum olunca araştırıp DDR2 de en üst düzeylerden Asus P5Q SE gördüm onda da böyle
Anakartın değişimi arızalı olmasını gerektirmez. Eski anakartların çoğunda Win10 desteği yoktur.
Biliyorum ASUS P5Q- SE bende de var. Ben o sistemi iş istasyonu olarak kullanıyorum. Hala barut gibi çalışıyor.
Bence işletim sistemin değiştirip bir test daha yapmalısın. Önce Win7, olmazsa daha eski sürümleri bile test etmelisin.
Olmadı bir linux sürümü indirip live olarak (Kurmadan) bile test edebilirsin. Linux gibi sistemde de benzer aksaklıklar olursa ancak o zaman arızalı eleman arayışına girersin.
Zaten hemen hemen tüm bileşenleri değiştirmişsin
Bir de işlemci masrafına girme bence.
Ama eski işletim sistemlerinde olay çözülürse, anakartının Win 10 sürücüleri yanlıştır veya kartın uyumu yoktur.

W7-W8-W10 da denedim değişen bir şey yok XP de bu saatten sonra ne yapalım.
Anakartın kendi driver sayfasından sürücülerini indirip kurdum ayrıca orada W10 indirme linkide vermişler yani desteği vardır diye tahmin ediyorum kendileri tavsiye etmiş. Sürücüleri kurdum hepsini denedim gene bu şekilde sonra Diriver Booster programıyla taratıp en güncel sürücüleri kurdum değişen bir şey yok
bios'damı yanlışım var yoksa windows kurulumlarında mı anlayamadım. Bios Default ayarlarda da böyle

Yanlış uygulama
Artık ne desem boş olacak.
Sanırım, Windows tüm sürücüleri tanıyor masalı sana kadar ulaşmış
LGA 775 platformunda çoğu donanımlar XP ya da Vista uyumludur. Sürücülerin edinilmesi ve firmanın özel sürümü belirtilmemişse, tüm kurulan sürücüler yanlış olacaktır. Bu sürücülerin bazı yükleme programları ile de yüklenmesi (Driver booster gibi) sonucu değiştirmemektedir.
SON TAVSİYEM :
Önce BIOS pilini sökerek BIOS'u sıfırla. BIOS ayarlarını default yapıp saati de ayarladıktan sonra aşağıdaki tavsiyelerimi uygula.
Bir linux sürümü ISO dosyası indir. Örnek Linux mint cinnamon 32 bit sürümü olsun.
Bu ISO dosyasını nero ile DVD ye yazdır, sistemi bu DVD ile aç.
Açılan sistemde birkaç internet veya dosya yükleme gibi testler yap.
Genel durumları görerek karar vereceksin.

ilginiz için teşekkürler ne olduysa bilmiyorum W7 Ultimate formatı attım şuan normal çalışıyor dediğiniz gibi W10 da sistem yemiyor anakart desteklemiyor. Daha önce W7 pro vs denemiştim pro versiyonları
Bu arada xeon E5450 test videosunuda yakında halledeceğim maaşı bekliyorum
Unutmadan birde bu E5450 aldık diyelim modlu falan diyorlar kenarlarında oyma yapmışlar galiba işlemci takarken gene üçgen kısma göre takacağız değil mi ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…