E8400 ve GTX 650 Ti Sistem Düşük Performans Sorunu

Veli ÖZEN

Kilopat
Yer
sakarya
Daha fazla  
Meslek
organizatör
Başlıkta da belirttiğim gibi bilgisayar tam anlamıyla olması gerekeni vermiyor.

İşlemci %36 ve 1.05 GHz'de kalıyor, daha yukarı çıkmıyor. Max limit gibi orada sabit kalıyor. GTA 5'e girsem bile değerler değişmiyor. PC'de donmalar oluyor ara ara ve ağır çalışıyor. Önce anakarttandır dedim değiştim sonuç aynı. İşlemcidendir dedim anakart alırken üstünde Intel Core 2 duo 7300 vardı onunla da denedim sonuç aynı hatta daha önce kullandığım işlemci de aynı. PSU'dandır dedim diğer PC'den 500w söküp onunla denedim gene aynı. HDD değiştim aynı. İşletim sistemindendir dedim W7-W8-W10 denedim hepsinde aynı. W7'de en kötü hali taskhost.exe diye bir şey işlemciyi %100 de çalıştırıyordu paso.

Sistem
  • Asus P5Q SE anakart
  • İntel core 2 duo E8400 işlemci
  • DDR2 2+2+2+2=8 GB RAM
  • Gigabyt GTX 650 ti ekran kartı
  • 250 GB HDD
  • 300w PSU (500w'la da denedim.)
  • Windows 10 Pro

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz olduğunu sanmıyorum PC her şekilde aynı çalışıyor boştayken, oyundayken, bir şey yüklerken falan hep aynı durum söz konusu
NOT: Darboğazı tam olarak bilmiyorum, bildiğim kadarıyla oyunlarda işlemcinin tam performansına ulaşamaması diye biliyorum boşta iken falan da söz konusu mudur bilmiyorum
Ayrıca videolara ve forumlara bakarak sistemi bu şekilde topladım videolarda GTX 750 Ti ile çok rahat çalışıyor PC ler bende neden darboğaz olsun

Darboğaz olduğunu sanmıyorum PC her şekilde aynı çalışıyor boştayken, oyundayken, bir şey yüklerken falan hep aynı durum söz konusu
NOT: Darboğazı tam olarak bilmiyorum, bildiğim kadarıyla oyunlarda işlemcinin tam performansına ulaşamaması diye biliyorum boşta iken falan da söz konusu mudur bilmiyorum
Ayrıca videolara ve forumlara bakarak sistemi bu şekilde topladım videolarda GTX 750 Ti ile çok rahat çalışıyor PC ler bende neden darboğaz olsun
Darboğaz, işlemcinin değil ekran kartımın tam güçte ve tam yükte çalışamaması durumudur. O işlemci o ekran kartını tam olarak besleyemez. Size önerim oyunlarda hem daha iyi performans hem daha hızlı bir PC için E5450 almanız.

Darboğaz, işlemcinin değil ekran kartımın tam güçte ve tam yükte çalışamaması durumudur. O işlemci o ekran kartını tam olarak besleyemez. Size önerim oyunlarda hem daha iyi performans hem daha hızlı bir PC için E5450 almanız.
İşte Benim derdim tek oyun olarak değil Pc boşta masaüstünde iken bile aynı durum söz konusu yani her işlemde işlemcinin durumu belirttiğim gibi

Benim tavsiyem RAM'leri söküp yeniden takmanızdır.
Tam eşleşmeyen RAM'lerde benzer durumlar sıklıkla görülmektedir.
DUAL CHANNEL desteği için birbirlerinin aynısı olan RAM modüllerini anakartın özelliklerine göre önce 2 şer 2 şer yerleştirip test etmelisiniz.

Hocam hem darboğazın hem de işlemcinin boğulmasının çözümü için paran varsa E5450 paran yoksa E5440 al derim.
E5450 için 771 soket yazıyor intel sitesinde
Benim tavsiyem RAM'leri söküp yeniden takmanızdır.
Tam eşleşmeyen RAM'lerde benzer durumlar sıklıkla görülmektedir.
DUAL CHANNEL desteği için birbirlerinin aynısı olan RAM modüllerini anakartın özelliklerine göre önce 2 şer 2 şer yerleştirip test etmelisiniz.
Ram'den olduğunu sanmıyorum onuda denemiştim 2 tane ram aynı her bir koduna kadar ikisini dual denedim sorun aynı tek modül 2GB ram denedim değişen bir şey yok

E5450 için 771 soket yazıyor intel sitesinde

Ram'den olduğunu sanmıyorum onuda denemiştim 2 tane ram aynı her bir koduna kadar ikisini dual denedim sorun aynı tek modül 2GB ram denedim değişen bir şey yok
B u durumda tek bir ihtimal kalıyor.
Anakart kaynakları, (Chipset ve veriyolları) sürücüleri doğru kurulmamış ve yapılandırılmamıştır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı