EA 300k sıralama yapmak zor mu?

Ekim ayından beri dershaneye gidiyorum, şu ana kadar TYT de en fazla 34 neti gördüm AYT de ise dün olduğum sınavda 21 net yapmışım. Hedefim çok yüksek değil EA 300bine girsem yeterli. Sınava 6 ay kaldı ve matematiğim neredeyse sıfır ve tarihi yapamıyorum. Sizce 300bine girmek zor mu aşırı çalışmam gerekiyor mu ve matematik çözmeden ya da çok az çözerek yapabilir miyim bu sıralamayı? (mat çözmek istiyorum aslında işi sağlama almak için ama temel yok gibi bir şey. Rehber hocasına düzeltebilir miyim diye söylediğimde artık çok geç kendi başına halledemezsin videolarla da olmaz özel ders al demişti.)

Diploma notum: 57.
Çok yakın bir arkadaşım TYT'de ortalama 52-53 net, AYT'de ise 25-27 netle 300.000 civarında bir sıralamaya girmişti YKS 2023'de. Ama onun OBP puanı 92.5'ti.

Ekim ayından beri dershaneye gidiyorum, şu ana kadar TYT de en fazla 34 neti gördüm AYT de ise dün olduğum sınavda 21 net yapmışım. Hedefim çok yüksek değil EA 300bine girsem yeterli. Sınava 6 ay kaldı ve matematiğim neredeyse sıfır ve tarihi yapamıyorum. Sizce 300bine girmek zor mu aşırı çalışmam gerekiyor mu ve matematik çözmeden ya da çok az çözerek yapabilir miyim bu sıralamayı? (mat çözmek istiyorum aslında işi sağlama almak için ama temel yok gibi bir şey. Rehber hocasına düzeltebilir miyim diye söylediğimde artık çok geç kendi başına halledemezsin videolarla da olmaz özel ders al demişti.)

Diploma notum: 57.

O rehberlikçi benim neyse... Sen zaten aşırı zor kanal istemezsin yargı akademinin tarihçisi adı celal ondan tarih dinle soru bankasıda al ya da devlet kitap dağıttı ondan çöz. Mat için mert hoca rehber mat matematiğin güler yüzü bıyıklı matematik hangisi diksiyonu hoşuna geçerse onu seç eğlenceli kanallardır. Coğrafyada coğrafyanın kodları hem kitabını alıp hem kendini dinleyebilirsin gayet iyi anlatır geometride kenan kara iyi olur. TYT fen çalışma AYT önemli senin için son ay kitaplardan oku ya da Full üzet kampları olur 11 günlük filan onlardan tekrarla 8 net oradan alsan sana kafi olur bence. Edebiyat anlamında pek hoca bilmiyorum orada başka arkadaşlar yardımcı olsun. 4 ayda bile yetişir özel derse para verme.

Dostum zor değil de sende ortalamana bakınca hiç iyi bir öğrenci değilmişsin anladığım kadarıyla. TYT'de 40 Türkçe sorusu var sırf okuduğunu anlasan zaten 30 net yapılır. Ya düzgün çalışma yöntemlerini bilmiyorsun ya da laf olsun diye calisiyorsun. Biraz yoğun ve disiplinli çalışma ile başarabilirsin.
11. Sınıfı 51 ortalama ile geçmiştim siz düşünün.

Merhaba. 57 OBP'de Y-EA ilk 300.000 (297.600) sıralama için gereken netleri hesapladım (2023):
TYT Türkçe: 28.75 net.
TYT Sosyal: 13 net.
TYT Matematik: 4.25 net.
TYT Fen Bilimleri: 2 net.
AYT Matematik: 4.25 net.
AYT Edebiyat: 19 net.
AYT Tarih-1: 3.75 net.
AYT Coğrafya-1: 4.75 net.
Toplam: 48 net TYT, 31.75 net AYT.
Y-TYT: 690.800, Y-EA: 297.600 sıralama getirmiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı