EA ve sözel farkı nedir?

Sayısalda coğrafya tarih gibi ders görmüyorsun. Sayısal ve fen derslerini görüyorsun, Sözelde sayısal ve fen yok. Sözel dersler ve sadece temel matematik alıyorsun. Eşit ağırlıkta fen dersleri hariç tüm dersleri alıyorsun.

Eşit ağırlık sınavda matematik ve Türkçe çözer. Sözel Türkçe ve sosyal dersleri. İkisi de felsefe, coğrafya gibi dersleri görür ama Sözel öğrenci matematik-geometri görmez.

Edit: Üstteki arkadaşın dediğine göre sözelde temel matematik varmış. Yeni gelmiş olabilir ben mezun olduğumda yoktu.

Eşit ağırlığı matematikli sözel gibi düşünebilirsin, aralarındaki tek fark bu. Ayrıca bildiğim kadarıyla sözelciler felsefe grubu dersleri alırken (sosyoloji, psikoloji, mantık vs.) eşit ağırlıkçılar almıyor sanırsam.

EA da Fizik, Kimya yok, Mantık falan bir kaç yeni ders var. Sayısalda coğrafya yok fizik kimya ve biyoloji de 2 değil 4 ders. Eğitim dışında üniversite de seçebileceğin bölümleri etkiliyor.

EA da fizik, kimya yok, mantık falan birkaç yeni ders var. Sayısalda coğrafya yok fizik kimya ve biyoloji de 2 değil 4 ders. Eğitim dışında üniversite de seçebileceğin bölümleri etkiliyor.

Yani mesela sayısalcı adam hukuk. Edebiyat öğretmenliği, sosyal bilimler falan okuyamaz. EA cı adam mühendislik falan okuyamaz.

Daha detaylı bilgi zaten internette var araştırmaktan da aciz olmuşuz bunu bence forumda sormanın pek de bir anlamı yok. EA dersleri, sayısal dersleri ya da EA sayısal arasındaki farklar falan yazsan zaten detaylı olarak anlatılıyor.

Daha detaylı bilgi zaten internette var araştırmaktan da aciz olmuşuz bunu bence forumda sormanın pek de bir anlamı yok. EA dersleri, sayısal dersleri ya da EA sayısal arasındaki farklar falan yazsan zaten detaylı olarak anlatılıyor.
Detaylı bilgi pek yok. Olan bilgiler de çok karışık. Yoksa neden konu açayım?

Detaylı bilgi pek yok. Olan bilgiler de çok karışık. Yoksa neden konu açayım?
Eşit ağırlıkta hangi dersler var, sayısalda hangi dersler var, Eşit ağırlık bölümleri nelerdir, sayısal bölümleri nelerdir gibi aramalar yapınca zaten maddeler halinde hepsi çıkıyor daha az önce sırf öyle dedin diye baktım gayette var.

Eşit ağırlıkta hangi dersler var, sayısalda hangi dersler var, Eşit ağırlık bölümleri nelerdir, sayısal bölümleri nelerdir gibi aramalar yapınca zaten maddeler halinde hepsi çıkıyor daha az önce sırf öyle dedin diye baktım gayette var.
@170981 'ın yaptığı açıklama kadar anlaşılır yok. İyi sosyaller.

Lisede seçeceğin alanlardan birisi olan eşit ağırlık, sözel ve sayısal derslerin neredeyse eşit alınmasıyla oluşan bir alan. Eşit ağırlıkta göreceğin dersler Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Geometri, Matematik, Tarih, Coğrafya, Felsefe, İngilizce.

Sayısal bölüm dersleri lisede matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji olmak üzere 5 tanedir.

Bence gayet açıklayıcı...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı