Edebiyattan kalırsam ne olur?

KanaPR

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle edebiyatım çok iyi değil fakat ilk sınavıma göre çok kötü de değil.
Edebiyat performansımı zamanında getiremediğim için hoca 0 veya 5-10 arası bir şeyler gireceğini söyledi. İlk sınavdan 70 aldım ikinci sınavdan 65-75-80 arası alırsam edebiyattan kalir miyim ve kalırsam ne gibi sorunlar olur okul hayatımı etkiler mi?
(10.sınıfım)

Böyle bir kural yok. Hoca isterse 100 alana da 0 girebilir. Öte yandan bu sözlü notu değil performans ödevi notu olarak geçiyor. Öğrenci sorumlu olduğu performans ödevini getirmezse derste konuşmaması vs. olmayan şeyin notunu yükseltmez.

Yani ben öyle bir kural var demedim zaten yani girebilirde şimdi düşünün hoca yani 100 alan insanada 5-10 gireceğini düşünmem yani. Bizim performans ödevlerimizde geç getirince 15-20 puan kırılıyordu ve ben performans ödevlerini 2.döneme diye biliyorum.

Yani ben öyle bir kural var demedim zaten yani girebilirde şimdi düşünün hoca yani 100 alan insanada 5-10 gireceğini düşünmem yani. Bizim performans ödevlerimizde geç getirince 15-20 puan kırılıyordu ve ben performans ödevlerini 2.döneme diye biliyorum.
Hocanın inisiyatifine kalmış bir şey. Sizin hoca öyle olabilir.

Hoca yani 100 alan insana da 5-10 gireceğini düşünmem yani.
Genelleme yapmak çok iyi olmaz. Bir bakarsın dönem ortasında öğretmenin değişir ve yeni geleni gaddar bir öğretmen olur. En ufak seste anlık e-Okul açıp 10 girebilir.
Bizim performans ödevlerimizde geç getirince 15-20 puan kırılıyordu ve ben performans ödevlerini 2.döneme diye biliyorum.
Sizin bahsettiğiniz şey proje ödevleri. Proje ödevlerinde bu insaflı davranma olayı sık yapılıyor. Performans ödevlerinde yapılmıyor.
Yani ben öyle bir kural var demedim zaten yani girebilir de.
İfade biçiminizi daha iyi yapmanız lazım:
"Ben 5-10 gireceğini düşünmüyorum notlarının ortalamasının altında sözlü notu girilmez..."

Açıkçası sınıf tekrarı olur veya önemli dersten kaldığım için bir sorun olur mu diye çok korkuyorum. Bu benim için büyük bir sorun mu?
Ayrıca performans ödevi ortalamayı bu kadar etkiliyor mu?
Bir de ek olarak 2.dönem ile birlikte mi ortalaması alınıyor?

Sorumluluk kolay oluyor mu?
Toplam kaç dersten kalırsak sınıf tekrarı olur?

Bizim zamanımızda ortalama 50'nin altındaysa kalınıyordu ama nottan kalan görmedim kalanlar hep devamssızlıktandı.
Sorumluluk sınavına son sınıfta girmiştim benim gibi 1 sınıf adam vardı hoca soruları vermişti yapmıştık sonra mezun olmuştuk her türlü vermen gerekiyor o dersi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı