Edge Chromium'un Internet Explorer'ı Aratmayan Performansı

@231981 Ublock origin alt yapısını kullanıyor. Daha fazla filtre sunmasına rağmen, daha düşük sistem kaynağı tüketiyor. O yüzden öneriyorum. Ublock originden bir farkı yok. Ayrıca Nano defender, reklam engelleme uzantınızı kapatın uyarısını kaldırıyor.

Nano defender, Ublock origin ile birlikte çalışıyor. Sadece ince ayar yapman gerekiyor.

SSD kullanıyorum, sistemimden kaynaklı takılma söz konusu değil. Resimde görüldüğü üzere 3 tane beta ve nightly sürüm tarayıcı kullanıyorum ve bu 3 tarayıcıdan hiçbiri sorun çıkarmıyor. Edge Chromium stabil sürümü daha ilk indirme işleminde sorun çıkardı bu açık ve net. Belki anlık belki başkaları da yaşamıştır muhakkak. Buradaki bir kaç üyede sorun çıkmadı diye sorunsuz tarayıcı olduğunu göstermiyor. Sorunlu tarayıcı olduğunu da iddia etmiyorum elbette, çok az kullandım.
İlk takılmalar olabilir, birkaç güncelleme ile düzelme ihtimali çok yüksek. 2-3 güncellemeden sonra Chrome'u hiç aratmayacak diyebilirim.

Adama suç atmayalım, bizim sistemimizde karşımıza gelmeyen bir sıkıntı onun karşısına gelmiş olabilir, daha çok yeni bir tarayıcı olduğu için tam kararlı çalışmayabilir, şubat ortalarına kadar kullandığınız tarayıcı ile devam edin, o zamana sıkıntılar geçmiş olur diye düşünüyorum.

Adama suç atmayalım, bizim sistemimizde karşımıza gelmeyen bir sıkıntı onun karşısına gelmiş olabilir, daha çok yeni bir tarayıcı olduğu için tam kararlı çalışmayabilir, şubat ortalarına kadar kullandığınız tarayıcı ile devam edin, o zamana sıkıntılar geçmiş olur diye düşünüyorum.
Aynen, adama suç atmamak lazım.
Bu arada tarayıcı gerçekten mükemmel. Özellikle de yumuşak Scroll animasyonuna bayıldım. Ayrıca Chrome ile uyumlu her siteyi sorunsuz gösteriyor, IE gibi değil.
Benim tek eleştirebileceğim konu, Microsoft Edge Chromium'un ikonu. Yıllardır o mavi "e" simgesinden soğuduk, buna rağmen bu yeni simge bana hala IE'yi hatırlatmıyor değil. Keşke Microsoft daha değişik bir ikon bulsaydı diyorum.
Onun dışında tarayıcı mükemmel diyebilirim.

@yusuf6554, dostum ben beğenmedim açıkcası, Brave ile devam ederim ama o ''e'' logosunu tam tersi olarak ben daha çok beğeniyorum ve bu logo nedense bana bir tarayıcıymış gibi gelmiyor, Office 2011 Microsoft Communicator'ı anımsattı bu yeni logo.
Ve neden forumda kullananların tarayıcısı Edge olarak görünebiliyorken benimki Chrome olarak görünüyor anlamadım.

Performansı bütün tarayıcılardan iyi fakat dosya indirirken bendede yanıt vermedi :)
Aynı bug'ı ben de belirtmeyi unuttum. Bende donmuyor fakat indirme başlasa da indirme işlemini göstermeye 5-6 sn sonra göstermeye başlıyor.

@yusuf6554, dostum ben beğenmedim açıkcası, Brave ile devam ederim ama o ''e'' logosunu tam tersi olarak ben daha çok beğeniyorum ve bu logo nedense bana bir tarayıcıymış gibi gelmiyor, Office 2011 Microsoft Communicator'ı anımsattı bu yeni logo.
Ve neden forumda kullananların tarayıcısı Edge olarak görünebiliyorken benimki Chrome olarak görünüyor anlamadım.

Hocam konu ile alakasız ama kayserinin neresindensiniz?

Ben daha yeni kurdum sorunsuz kuruldu, üstelik gayet hızlı. Tarayıcıda şuana kadar gördüğüm tek sıkıntı eklenti mağazasından indirilen eklentiler çok yavaş iniyor. LastPass eklentisi(10MB), Logitech Gaming Software(120MB) ve Realtek HD Audio Driver(300MB) indirmelerini hemen hemen aynı anda başlattım ve indirmesi en son biten LastPass eklentisi oldu. Microsoft, Edge'in bu performansını devam ettirir, geliştirmeye devam ederse artık formattan sonra Chrome yüklemek için kullanmayacağımı düşünüyorum. Ayrıca şuanda Windows ile beraber eski Edge yüklü geliyor ama yeni Windows sürümlerinde bunu değiştirirler mi bilgim yok, bilgisi olan söylerse sevinirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı