Edge YouTube'da Kasma Problemi

Berkay İçöz

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Edge, özellikle Youtube'da çok hantal kalıyor. Mesela Player'da ileri saracağım, küçük ön izleme ekranı kasıyor, ses açıp kapama kısmı da aynı şekilde. Diğer tarayıcılarda böyle bir problem yok. Windows'u kuralı bir ay oldu-olmadı. Tüm sürücüler ve Windows güncel. Yardımlarınızı bekliyorum..

Son düzenleyen: Moderatör:
Edge kullanan varmıydı ya şaşırdım. :)

Değişiklik arıyordum, bir kullanayım dedim. Scroll hissi falan güzel geldi, Chrome ile arasında pek bir fark göremedim -ki- zaten tarayıcıların amacı belli zaten. Genel olarak hızlı olduğundan kullanayım dedim lakin bahsettiğim problemle karşılaştım.

Değişiklik arıyordum, bir kullanayım dedim. Scroll hissi falan güzel geldi, Chrome ile arasında pek bir fark göremedim -ki- zaten tarayıcıların amacı belli zaten. Genel olarak hızlı olduğundan kullanayım dedim lakin bahsettiğim problemle karşılaştım.
İşte bu tür sorunlardan insanlar kullanmıyor bı tarayıcıyı. Bende aynı sorunu yaşamıştım uğraşmadım bıraktım. Hatta bir çok sorun yaşadım özellikle bu video izleme konusunda. Edge video konusunda başarısız bir tarayıcı. Performanslı ve kullanırken yumuşak bir görsellik istiyorsanız Firefox kullanabilirsiniz.

İşte bu tür sorunlardan insanlar kullanmıyor bı tarayıcıyı. Bende aynı sorunu yaşamıştım uğraşmadım bıraktım. Hatta bir çok sorun yaşadım özellikle bu video izleme konusunda. Edge video konusunda başarısız bir tarayıcı. Performanslı ve kullanırken yumuşak bir görsellik istiyorsanız Firefox kullanabilirsiniz.

Chrome'un %60'lık piyasa payı bu yüzden değil mi :) Bir süre sonra hepsinde bir sapıtma, kararsızlık olurken Chrome hep stabil.

Videoları açarken ekran kartını değil işlemcinin gpu'sunu kullanıyo olabilir bu yüzden kasma yaşıyor olabilirsiniz.
Tamam ama bu daha fazla güç tüketimi demek olur laptoplar için. Hem Chrome, Firefox, Opera gibi tarayıcıları dahili kart ile rahat bir şekilde işi halledebilirken neden Edge ile harici kartı çalıştırıp boşuna güç tüketimi yapılsın.

Tamam ama bu daha fazla güç tüketimi demek olur laptoplar için. Hem Chrome, Firefox, Opera gibi tarayıcıları dahili kart ile rahat bir şekilde işi halledebilirken neden Edge ile harici kartı çalıştırıp boşuna güç tüketimi yapılsın.

Arkadaş laptop kullandığını belirtmemiş, diğer tarayıcılar pekala harici gpu'yu video izlerken kullanıyorlar.

Masaüstü kullanıyorum. Dediğim gibi diğer hiçbir tarayıcıda olmuyordu. Sadece dikkatimi çektiği için, çözüme ulaştırılmış bir konu olsun diye sordum sizlere. Acaba sadece bende mi oluyor, yoksa yaşayan başkaları da var mıdır bilemedim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı