Edge yüksek disk kullanımı

CTRL + Shift + ESC :)

1618826936267.png


Ben GNU/Linux üzerinde kullanıyorum. Belki ondandır.
 
1618826934442.png

Bende sadece Technopat açıkken böyle. Çok sekme açıldığı zamanda da çok kullanmıyor. Sende bir sıkıntı olabilir.
 
Disk tüketimine ait görsel paylaşır mısın? Tarayıcılar kolay kolay disk kullanımı yapmaz. Sayfalarda eğer bir sızıntı varsa yaşanabilir. Ya da bellek miktarın yetersizse, donanımdan bellek kullanıyor olabilir.

@linuxzen Tarayıcıya ait sadece bir işlemi göstermişsin. Bu yanlış bilgilendirme oluyor. Windows tarafında en çok kaynak tüketim sorunu olan tarayıcı Firefox. Daha önceden de bu tarz bir yanlış yönlendirme yaptığınızı gördüm. Forumda yanlış bilgilendirme yasak.

Edge tarayıcısında Twitch yayın geçmişi izliyorum. Üstüne 3-4 sekme ve 6-7 tane belllek tüketen uzantı var. Farkı oradan bile anlayabilirsiniz.

Screenshot_2.png


Screenshot_3.png


Edge bu dediğim uzantılar ve sekmeler ile ortalama 600-700 MB civarı bir bellek tüketiyor.

@CoffeeCake_AoE Chromium o sorunu bayağı çözdü. Ama insanların aklında Chrome bellek canavarı olayı kaldı. Firefox zaten Chrome göre %20-30 bellek tüketim reklamını yaparken bile fazla tüketiyordu. Sonra Twitter olan bazı olaylardan dolayı bu reklamdan da vazgeçtiler. Özellikle Brave tarayıcısı Firefox'un bu sorunu çözmezse, Firefox kitlesinin büyük oranda çalacağını fark ettiler. Edge zaten pazar payında Firefox'un önüne geçti. Ayrıca %2 bir pazar payı kaybettiler.
 
Son düzenleme:
@linuxzen Tarayıcıya ait sadece bir işlemi göstermişsin. Bu yanlış bilgilendirme oluyor. Windows tarafında en çok kaynak tüketim sorunu olan tarayıcı Firefox.
Windows 8.1 kullanıyor. Asıl en çok kaynak tüketen chromium tabanlı tarayıcılar diye biliyorum, zamanında chrome kullanıyordum ve firefox'tan daha fazla tüketiyordu.
 

Geri
Yukarı