Eğitim sistemi neden çok kötü?

• Konuyu başlatan buno
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 36
  • Görüntüleme 1.562
En başta okulların özelleştirilmesi gerekiyor. Çoğu hocanın amacı eğitim vermek yerine maaşa döndü. Bizim okulda dersimize giren 3 hoca var, canı isterse ders anlatır, keyfi yoksa huysuzlanır öğrencileri azarlar, önüne gelene bağırır. 3 ay önce hocam sınavları okudunuz mu diyen çocuğu 15 dk azarladı, ben evde yemek yapamıyorum, hiçbir yere gidemiyorum yoğunluktan diye vs. ben de hocaya sadece "hocam sizin işiniz bu, kimseye para havadan gelmiyor" dedim, bunu duyunca deliye döndü ailemi okula çağırıp tutanak tuttu. Yani diyeceğim o ki dersler, derslerin konuları, nasıl öğretiliyordan önce eğitimcileri hizaya girmesi lazım.

Kesinlikle katılıyorum, çoğu hoca anlatmak yerine tahtadan sunum açıp yazdırıyor veya okuyor. Artık okulda gerçekten eğitim veren hocalar çok azaldı.

Kesinlikle katılıyorum, çoğu hoca anlatmak yerine tahtadan sunum açıp yazdırıyor veya okuyor. Artık okulda gerçekten eğitim veren hocalar çok azaldı.

Kesinlikle haklısınız. Aldıkları maaşı hak eden öğretmen elle tutulacak kadar yok. Tahtadan açıyorlar, kitaptan bakıyorlar sadece söylüyorlar. Onların yaptığı şeyi dersleri iyi olan bir öğrencide yapabilir.

Kesinlikle haklısınız. Aldıkları maaşı hak eden öğretmen elle tutulacak kadar yok. Tahtadan açıyorlar, kitaptan bakıyorlar sadece söylüyorlar. Onların yaptığı şeyi dersleri iyi olan bir öğrencide yapabilir.

Aynen öyle, ben babama hep şunu dedim lise hayatım boyunca.
Açıktan okuyup evde 3 saat çalışsam, o çalışmam okuldaki 1 haftaya bedeldi.

Hocam 10. 11. 12. sınıflarda uygulanan sistem 9. Sınıflarda biraz değişti. Bilmiyorum ama çevremdeki insanlardan eskisinden daha da kötü olduğunu öğrendim.
"Tasarruf" amacıyla temizlikçilerin bile maaşlarını ödemiyorlar. Bazı liselerde öğrenciler temizliyormuş. Bazısında 1-2 temizlikçi koca okulu temizliyormuş.

Böyle devam ederlerse evde öğrenin gelin sınav yapalım diyecekler herhalde.

Yapmaları gerekenler belli ama ben listeleyim sanki dinliyorlar gibi.

Herkesi tek bir sınav ile kader belirlemek yerine yeteneklerine göre ayırmalılar.

Okul saatleri kısaltılmalı.

Ezber ve mantığın dengesi kurulmalı.

Daha iyi araç gereç sağlanmalı.

Okullara bakım yapılmalı.

Sınav sistemini siz düşünün kararsız kaldım.
Daha varda sayamam işim var.

Özel okullar kalkmalı bence. Parayı basan iyi yerlere gidiyor.

300 puanlık mesleki ve teknik lisede meslek derslerinden kısıp, Anadolu lisesine çevrilmesinin sebebi nedir peki?
Bilmem, bir bilene sor istersen. Benim dediğimle alakası ne onu da anlayamadım. Lise her türlü leş, anadolu olsa ne olur meslek olsa ne olur?

Eğitimde fırsat eşitliğiyse bambaşka bir konu ki o konu hakkında bir fikir belirtmedim zaten.

Hocam 10. 11. 12. sınıflarda uygulanan sistem 9. sınıflarda biraz değişti. Bilmiyorum ama çevremdeki insanlardan eskisinden daha da kötü olduğunu öğrendim.
"Tasarruf" amacıyla temizlikçilerin bile maaşlarını ödemiyorlar. Bazı liselerde öğrenciler temizliyormuş. Bazısında 1-2 temizlikçi koca okulu temizliyormuş.

Herkesi tek bir sınav ile kader belirlemek yerine yeteneklerine göre ayırmalılar.

Daha var da sayamam işim var.

Kesinlikte katılıyorum, Finlandiya'yı araştırırsanız neden dünyanın en iyi eğitim sistemine sahip olduğunu görürsünüz.

Hocam 10. 11. 12. sınıflarda uygulanan sistem 9. sınıflarda biraz değişti. Bilmiyorum ama çevremdeki insanlardan eskisinden daha da kötü olduğunu öğrendim.

Daha var da sayamam işim var.

Bizim okulda temizlikçiler keyifleri isterse çalışır. Okulu belediye başkanı yaptırmış olmasına rağmen böyle. Yaklaşık olarak 5 aydır 2 adet tuvalet tamamen tıkanmış durumda, geçen gün müdür yardımcısı elinde pompa ile açmaya çalışıyordu. Zaten sınıflardaki kir öyle bir şey ki, biraz daha böyle devam ederse virüs üreyecek. (Haftada 5 kez sınıftaki çöpleri baştan aşağı toplayıp atıyoruz)

Arkadaş 200-250 puanlık liseye gidip de eğitim sistemi çok kötü demeyin lütfen.

Herkes iyi puan alacak diye bir kaide yok herkes akademik anlamda derslere yatkın olmayabilir ama adamın el yeteneği vardır sanatı iyidir vs değerlendirilmesi gerekir eğitim sadece ders değildir.

Herkes iyi puan alacak diye bir kaide yok herkes akademik anlamda derslere yatkın olmayabilir ama adamın el yeteneği vardır sanatı iyidir vs değerlendirilmesi gerekir eğitim sadece ders değildir.

Gelişmiş ülkelerin çoğuna bakıp araştırın, yarısı meslek liselerine gidiyor. Tabii bizimki gibi düşük fiyatlı işçi hesabı değil. Adamlar gerçekten orada mesleklerini, ne yapmak istiyorlarsa öğreniyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı