Eğitim sistemi neden kötü?

İmam hatip liseleri her ne kadar kağıt üstünde zorla seçilmiyor olsa da düşük puan alan ve parası olmayan kişiler için maalesef ki bir zorunluluk haline geldi. Ben TEOG sınavına girmiştim ve benim gittiğim okulda iki yüz civarı kişi arasında Anadolu ve fen lisesi kazanan yirmi- tekrar söylüyorum, 20- kişiden birisiydim. Kalan kişilerin çok ufak bir kısmı özel Anadolu liselerine gitti. Kalan kişilerden çok büyük bir kısmı imam hatip lisesine gitti, geriye kalanlar da ya meslek lisesine gitti ya da okulu bıraktı.
Benim okulumda eğitimin e'si hiçbir şekilde yoktu, dolayısıyla bu adamlar çok düşük puanlar almışlardı ve hepsi de ya meslek lisesine ya da imam hatip lisesine gitti. Ve olduğum yerde bir sürü imam hatip lisesi vardı. Hatta, iki tane imam hatip lisesi bildiğiniz "boşta" durmaktaydı. Ayrıca, bir tane özel okulu "boş kalmaması" için imam hatip lisesine çevirdiler ve bu okulu proje okulu yaptılar. Yukarıdaki öğretmenimizin de dediği gibi bunların hepsi "illüzyondan" başka bir şey değil, maalesef...
Soruya dönecek olursak, bunun sebebini yanlış eğitime bağlıyorum. Eğitim tamamen ezbere dayalı ve hiçbir şekilde yeteneği ölçmüyor. Bence en büyük problem bu. Bunun dışında, gerçekten sınavların hemen hemen hepsinin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Üniversiteye girmek için girilen sınav zaten ayrı saçma bir şey.
Bence, isteyen istediği üniversiteye girsin. Fakat, kurumlar özel olarak kişilerin o bölümü okumaya yatkın olup olmadığını ölçen sınavlar koymalı. Misal, yabancı dil ve edebiyat bölümü. Bu bölüme isteyen girsin ve yıl sonunda ya da belli bir zamanda kişinin yetkinliğini ölçen bir sınav yapılsın.

@Eren.exe, boş konuşmanın lüzumu yok. Verilen matematik eğitimi sizce ne kadar kaliteli olur? Söyleyeyim 0 hatta çoğu kişi Matematiğin kat sayısı düşük diye umursamaz bile. Hoca da dersi umursamaz.

İmam hatip liseleri her ne kadar kağıt üstünde zorla seçilmiyor olsa da düşük puan alan ve parası olmayan kişiler için maalesef ki bir zorunluluk haline geldi. Ben teog sınavına girmiştim ve benim gittiğim okulda iki yüz civarı kişi arasında Anadolu ve fen lisesi kazanan yirmi- tekrar söylüyorum, 20- kişiden birisiydim. Kalan kişilerin çok ufak bir kısmı özel Anadolu liselerine gitti. Kalan kişilerden çok büyük bir kısmı imam hatip lisesine gitti, geriye kalanlar da ya meslek lisesine gitti ya da okulu bıraktı.
Benim okulumda eğitimin E'si hiçbir şekilde yoktu, dolayısıyla bu adamlar çok düşük puanlar almışlardı ve hepsi de ya meslek lisesine ya da imam hatip lisesine gitti. Ve olduğum yerde bir sürü imam hatip lisesi vardı. Hatta, iki tane imam hatip lisesi bildiğiniz "boşta" durmaktaydı. Ayrıca, bir tane özel okulu "boş kalmaması" için imam hatip lisesine çevirdiler ve bu okulu proje okulu yaptılar. Yukarıdaki öğretmenimizin de dediği gibi bunların hepsi "illüzyondan" başka bir şey değil, maalesef...
Soruya dönecek olursak, bunun sebebini yanlış eğitime bağlıyorum. Eğitim tamamen ezbere dayalı ve hiçbir şekilde yeteneği ölçmüyor. Bence en büyük problem bu. Bunun dışında, gerçekten sınavların hemen hemen hepsinin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Üniversiteye girmek için girilen sınav zaten ayrı saçma bir şey.
Bence, isteyen istediği üniversiteye girsin. Fakat, kurumlar özel olarak kişilerin o bölümü okumaya yatkın olup olmadığını ölçen sınavlar koymalı. Misal, yabancı dil ve edebiyat bölümü. Bu bölüme isteyen girsin ve yıl sonunda ya da belli bir zamanda kişinin yetkinliğini ölçen bir sınav yapılsın.

Hocam çok düşük puanlı meslek liseleri gördüm. Çok da gitmek istemeyen varsa nakil aldırabilir? Nakil de olmadıysa 9. sınıfta puanlarını yüksek tutup yine nakil aldırabilir.

@Eren.exe, boş konuşmanın lüzumu yok. Verilen matematik eğitimi sizce ne kadar kaliteli olur? Söyleyeyim 0 hatta çoğu kişi Matematiğin kat sayısı düşük diye umursamaz bile. Hoca da dersi umursamaz.
Peki hocam madem bu kadar kötü Matematik eğitimi vs. 2021-YKS'ye Anadolu imam hatip liseleri damga vurdu - Yeni Akit nasıl oldu? Ayrıca Anadolu İmam Hatip Liseleri Ders Programı – Terapötik Akademi
göz atmanızı öneririm, Matematiğin kat sayısı düşük değil.

Öğrencilere değer verilmediği için, sen bu öğrencilerinin hepsinin farklı özellikte olduğunu biliyorsan ona göre okullar yapacaksın. Tabii değerimiz olmadığı için.

Eğitim sistemi sınava dayalı çünkü herkes istediği alana çalışamıyor. Öğretmenler desen hepsi ben zaten paramı kazanıyorum öğrenip öğrenmemek size kalmış kafasında. Bir de çok fazla hem de çok fazla imam hatip var çevremizde, bir tane normal ortaokul var onunda çevresinde hep racon kesenler var. Çevremizdeki diğer okullar hep imam hatip kardeşim de istemeye istemeye imam Hatip'e gidiyor ayrıca imam hatip tamam da neden arapça öğreniliyor çok saçma değil mi? Tamam bak kuran-ı kerim dersini falan anlarım da arapça ne alaka ya hayatı boyunca hiçbir işe yaramayacak olan bir dili öğrense ne olur öğrenmese ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Eren.exe, imam hatipte adam akıllı Matematik bile gösterilmiyor. O tavan sıralama içerisinde olan liseler büyük ihtimalle Kartal imam hatip gibi liseler. İmam hatipleri boşuna savunmaya gerek yok, puanları da diplerde geziyor. Mecbur olmayan o liseye gitmez ya da aile zoruyla gitmediği sürece. İsteyerek giden nadir görürsünüz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı