Pmb
Decapat
Daha fazla  

Bu konu hep açılıyor biliyorum. Ama ben de içimi dökmek istiyorum. Eğitim sistemi daha önümde lise olmasına rağmen saçma gelmeye başladı. Bakıyorum babamın ve annemin fotoğraflarına sıra masa her şey aynı. Kırık, eski tahta sıralardan bıktım, sırtım acıyor artık. Teknoloji çok gelişti 20 sene önceye bakarsak. Neden halen aynı sistemde ilerliyoruz? İkinci olarak İngilizce dersleri ezberden başka bir şey değil. 5 senedir İngilizce görüyorum ve o kadar saçma konular ki yani ben yabancı biriyle konuşurken armut mu soracağım? Sırf kelime ezberinden ibaret. Cümle kurmayı öğretmiyorlar. Aksan desen sıfır zaten. İngilizce eğitimi bana göre tamamen değiştirimeli.
Üçüncü olarak ileriki yıllarda eğitimin bir önemi kalır mı? Benim bir arkadaşım var internette sosyal medya açıp kapıyor. Bu işten ayda 400-500 TL geliri var. Bu arada illegal bir iş değil. Ve bu çocuğun dersleri ciddi anlamda kötü. Bu da bana şu anki eğitimin gereksiz olduğunu gösteriyor. İnternetten iş yapanlar bir doktordan fazla kazanabiliyor. Son olarak toplumun görüşleri. Çevremize bakarsak herkes doktor ol mühendis ol öğretmen ol. Bunlar bana saçma geliyor. Sizin de fikirleniriz benim için önemli. Hadi biraz tartışalım.

Üçüncü olarak ileriki yıllarda eğitimin bir önemi kalır mı? Benim bir arkadaşım var internette sosyal medya açıp kapıyor. Bu işten ayda 400-500 TL geliri var. Bu arada illegal bir iş değil. Ve bu çocuğun dersleri ciddi anlamda kötü. Bu da bana şu anki eğitimin gereksiz olduğunu gösteriyor. İnternetten iş yapanlar bir doktordan fazla kazanabiliyor. Son olarak toplumun görüşleri. Çevremize bakarsak herkes doktor ol mühendis ol öğretmen ol. Bunlar bana saçma geliyor. Sizin de fikirleniriz benim için önemli. Hadi biraz tartışalım.