Egolu ve şımarığım

Kendini düzeltmen için gereken öz güven sarsıcı söylemleri bu konu sayesinde duymuş olacaksın gördüğüm kadarıyla şimdiden başlamışlar bol şans 😳

Evet, ben çok egolu ve şımarık bir insanım. Bunu arkadaşlarımdan öğrendim. Fark etmeden yapıyormuşum galiba. Okul da yazılıdan ya da denemeden düşük yapınca ağlıyorum. Hocalara birazcık ters cevap veriyorum. Kendimi diğerlerinden yüksekte tutup hep daha iyisini istiyorum(muşum). Başkası benden iyi yapınca kendime yediremiyorum çok sinirleniyorum. Yapamadığım sorulara ağlıyorum. Bu kötü bir şey mi? Düzeltmem gerekiyorsa nasıl düzeltirim kendi mi?

Öncelikle bunu kendinize sormanız bile bir adımdır. Bundan sonrası için narsistliğin tanımına bir göz atmanızı ve sonrasında ise bence kendinizde narsistik bir kişilik var mı buna bakmanız gerekmekte. Bunun ardından yaş ilerledikçe zaten sıradan olduğunuzu bilmeli, anlamalısınız ve hayal ettiğiniz hayatları yaşayacak insanları görecek, anlayacaksınız. Psikoloğa gidilmeli, imkan yok ise arkadaşların dediği gibi 2 kez düşünmeli ve kendinizi yukarıda görmekten vazgeçmelisiniz.

Patrick Bateman olabilir misiniz?
Adsız2.png

Zannediyorum ki yaşın 12-15 arasında o yüzden ne yazsak anlamayacaksın. Bir kere ağlamayı kes dünyanın sonu değil. İkincisi ömür çok kısa birkaç sene sonra görüşmeyeceğin, adını bile unutacağın insanların başarısını kıskanma ve kimseyi kendinden üstün görme ayrıca sende kimseden üstün değilsin. Kasma ve rahatına bak ders çalış ama kimseye karşı düşman olarak çalışma. Yani sadece benmerkezci olma onlarda başarılı olsun sende başarılı ol.

Evet, ben çok egolu ve şımarık bir insanım. Bunu arkadaşlarımdan öğrendim. Fark etmeden yapıyormuşum galiba. Okul da yazılıdan ya da denemeden düşük yapınca ağlıyorum. Hocalara birazcık ters cevap veriyorum. Kendimi diğerlerinden yüksekte tutup hep daha iyisini istiyorum(muşum). Başkası benden iyi yapınca kendime yediremiyorum çok sinirleniyorum. Yapamadığım sorulara ağlıyorum. Bu kötü bir şey mi? Düzeltmem gerekiyorsa nasıl düzeltirim kendi mi?
Bunu yönetmeyi öğrenmelisin egonu kendi içinde yaşa egonu k*peğin yap ve ondan faydalan(başarı için). Dediğim pek kolay değil ama çabalarsan olacak.

Niye küçük çocuk muamelesi yapmışsınız ki? 18 yaşındayım ve ben de biraz bu şekildeyim. Fen lisesi son sınıfım ve geçen sene biri benden büyük, iki kişiyi tokatladım okulda. Bunların yanında pek çok kişiyle de sürtüştüğüm oluyor. "Düzelmeye" çalışma. Bazı insanlar bu dilden anlıyor sadece. Hırs ve ego bu yaşıma kadar beni hep başarıya götürdü. Ara ara egoyu bırakmayı da denedim ancak insanlar zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalıştı hemen. Aslına bakarsan altta kalan eziliyor. Bırak ezilen onlar olsun.

Kendinizi en iyi siz tanırsınız, genel tek tavsiyem hal ve davranışlarınızı eyleme geçirmeden önce 2 defa düşünün ; sonuçlarını gözünüzün önünden geçirerek adım atın.

Kendimi tanımıyorum. Sorun da burada sanırım. Egolu ve şımarığım dedim ama ondan da emin değilim. Çünkü çok değişiyor. Bazı hocalar beni olgun diye tanımlarken diğer hoca beni hakkımda şımarık egolu gibi şeyler söylüyor. Bazen egolu bazen de özgüvensiz birisi oluyorum. Bazen umursamaz bazen aşırıya kaçacak şekilde takıntılı. Bu neye göre değişiyor bilmiyorum. Ama benim içimde sanki bir sürü kişi var. Belirli bir kişiliğim, karakterim yok.

Kendimi tanımıyorum. Sorun da burada sanırım. Egolu ve şımarığım dedim ama ondan da emin değilim. Çünkü çok değişiyor. Bazı hocalar beni olgun diye tanımlarken diğer hoca beni hakkımda şımarık egolu gibi şeyler söylüyor. Bazen egolu bazen de özgüvensiz birisi oluyorum. Bazen umursamaz bazen aşırıya kaçacak şekilde takıntılı. Bu neye göre değişiyor bilmiyorum. Ama benim içimde sanki bir sürü kişi var. Belirli bir kişiliğim, karakterim yok.
Ya bu cevaptan sonra yaşınızın 18 altı olduğu belli oldu. Kendini tanımıyorsan biz mi kendini sana tanıtalım ? Kendini beğenen şımarık bi veletsen dediğim gibi seni okulda bi güzel dövsünler , aklın başına gelsin. He yarı egolu yarı özgüvensiz biriysen , tanıdık doktorlar var yaşadığın ilçeyi söyle deli hastanesine götürelim. Hadi güle güle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı