Egzoz fan çok ses çıkartıyor

ReynoS

Hectopat
Katılım
26 Ağustos 2020
Mesajlar
34
Arkadaşlar PC toplayalı 1 ay oldu önceden böyle bir sorun yoktu. 2-3 gün önce PC açtım egzoz fan traktör gibi ses çıkarmaya başladı. PC'yi kapattım yeniden açtım ses düzeldi ama her gün 1 ya da 2 kere bunu tekrarlıyor. PC kapatıp açınca düzeliyor, bunun nedeni ne olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Senin gibi, 1-1.5 Ay süre zarfı içinde bilgisayar topladım. Bende de bilgisayar yük altına girdiği zaman kasadan ses geliyordu. Traktör sesine benzemesede bir cızırtı geliyordu. Bende bunun sebebini egzoz fana bağladım ama problem egzoz fanda değilmiş. Bugün kasayı açtım, egzoz fanın kablosunu ana karttan çıkarttım ve tekrar çalıştırdım. Bilgisayar yük altına girdiği zaman ses yine gelmeye devam etti ve bunun sebebi ekran kartıydı. Bende işimi sağlama almak adına senin gibi technopat'da konu açtım. Eğer yük altına girmediğinde bile ses geliyorsa arkadaşında dediği gibi bir temas söz konusu olabilir yada fanın parçalarında problem meydana gelmiş olabilir. Çok fazla keskin konuşup seni yanlış yönlendirmek istemem ancak tavsiyem eğer garantisi varsa göstermen.
 
Senin gibi, 1-1.5 ay süre zarfı içinde bilgisayar topladım. Bende de bilgisayar yük altına girdiği zaman kasadan ses geliyordu. Traktör sesine benzemese de bir cızırtı geliyordu. Bende bunun sebebini egzoz fana bağladım ama problem egzoz fanda değilmiş. Bugün kasayı açtım, egzoz fanın kablosunu ana karttan çıkarttım ve tekrar çalıştırdım. Bilgisayar yük altına girdiği zaman ses yine gelmeye devam etti ve bunun sebebi ekran kartıydı. Bende işimi sağlama almak adına senin gibi Technopat'da konu açtım. Eğer yük altına girmediğinde bile ses geliyorsa arkadaşında dediği gibi bir temas söz konusu olabilir ya da fanın parçalarında problem meydana gelmiş olabilir. Çok fazla keskin konuşup seni yanlış yönlendirmek istemem ancak tavsiyem eğer garantisi varsa göstermen.

Yok kanka yük altında olmuyor PC'yi açıom normal ses ama 3-4 saniye sonra traktör gibi ses geliyor ama bir şey fark ettim öle çok fazla ses çıktığında fana baktım bir ileri geri gidiyormuş gibi oluyor acaba fan yerinden çıkma ihtimali var mı?
 
Eğer doğru montalanmış veya darbe almamışsa pek de mantıklı değil yerinden çıkması ama dediğim gibi garantisi varsa gönder. Seninle aynı problemi yaşıyan arkadaşlara yağlaya bilirsin veya fanın hızını düşürebilirsin demişler. Yağlamak mantıklı olabilir, fan hızını da MSI Afterburner'ı indirerek ayarlaya bilirsin. Kendini riske atman yerine garantiye göndermen en mantıklısı. Eğer garantiye göndermek gibi bir fobin varsada, yağlaman en doğrusu olabilir. Sallanma problemini nasıl engelleriz bilmiyorum belki bir kaç vidayı sıkmak yeterli olur. Ama bunlardan önce ilk MSI Afterburner' ı indir ve fanın hızını düşürüp birde öyle bak, ardından problem devam ederse de yağlaya bilirsin. İyi günler dilerim :)(Garantiye göndermek hala daha en doğrusu ve mantıklısı bunu da unutma)
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı