Ehliyet almak isteyen birine öneri

Henüz dersler başlamadı bile fakat neler yaşayacağımı önden bilmek istiyorum. Direksiyonda hızlıca kavrayamayan birine sıkılmadan defalarca öğretebilirler mi? Yazılı sınav kolay olduğu söyleniyor fakat pratik için hangi uygulamayı veya siteyi önerirsiniz? Trafik kurallarını biliyorum fakat araç mekaniği hakkında çok bilgim yok ve sağlık soruları ezberle öğrenilebilir mi? Ve en çok nelere dikkat ediyorlar mesela sinyal vermek, kemer takmak, aynaları kontrol etmek gibi önemli şeyler hakkında bilgilendirir misiniz?

Pratik için uygulama veya site değil bir tanıdık bulup sana göstermesini istemeni öneririm. Ehliyete yazılacağım 1 ay sonra bende öyle yapıyorum.

Sürüşten sonra arabanın kapısını sağ elinle aç ki karşıdan gelen arabayı aynadan görebilesin. Yaşadığım yerdeki sınav heyeti buna dikkat etmişti.

Kardeşim öncelikle kursun sana verdiği kitabı baştan sonra sindirerek çalışıyorsun. O kitaba çalışmadığın sürece internet üzerinden çalışmak çokta verimli değil. Ayrıca o kitaba çalışmak sadece sınavı geçmek için değil genel kültür ve trafik bilgin içinde çok önemli. Hangi tabela ne işe yarar, takip mesafesi vb. şeyleri ve sağlık ile ilgili kritik şeyleri sana söylüyor. Kitaba çalışmazsan sınav zor hocam. Direksiyon sınavında heyetin en önem verdiği şey sinyal oluyor. Tek sinyal vermezsen direkt gidiyorsun. Park konusunda da hocan sana parkın taktiklerini verecektir onları yaparsan kutu gibi giriyor zaten.

Henüz dersler başlamadı bile fakat neler yaşayacağımı önden bilmek istiyorum. Direksiyonda hızlıca kavrayamayan birine sıkılmadan defalarca öğretebilirler mi? Yazılı sınav kolay olduğu söyleniyor fakat pratik için hangi uygulamayı veya siteyi önerirsiniz? Trafik kurallarını biliyorum fakat araç mekaniği hakkında çok bilgim yok ve sağlık soruları ezberle öğrenilebilir mi? Ve en çok nelere dikkat ediyorlar mesela sinyal vermek, kemer takmak, aynaları kontrol etmek gibi önemli şeyler hakkında bilgilendirir misiniz?
Manuel alıyorsan eğer ve hocan yaşlıysa her debriyajı kaçırıp stop edince inşallah çok kızmazlar.Ben en son adama bağırdım sonraki ders öğrenmiştim ama 😂.

Direksiyonda hızlıca kavrayamayan birine sıkılmadan defalarca öğretebilirler mi?
Evet öğretiyorlar.
Yazılı sınav kolay olduğu söyleniyor fakat pratik için hangi uygulamayı veya siteyi önerirsiniz?
İnternette bir sürü çıkmış soru var onlara çalışabilirsiniz. Biraz ilgiliyseniz zaten çalışmadan da geçebilirsiniz.
Ve en çok nelere dikkat ediyorlar mesela sinyal vermek, kemer takmak, aynaları kontrol etmek gibi önemli şeyler hakkında bilgilendirir misiniz?
Sinyal, emniyet kemeri, ayna kontrolü yapmazsan bindiğin gibi indirirler. 1 stop etme hakkın var. %10 hız sınırı geçebiliyorsun. 30 ise 33 ile gidebilirsin. Bazen komisyon sınavda bas diyor ben basmadım. Bagaj ve kaputtan soruyorlar birkaç adet cevaplamama hakkınız var. Park yaparken dubalara çarpma.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı