Ehliyet almak zor mu?

Parasını ayarlamak zor sadece. Araba sürmek çok kolay.
Parasını ayarlamak derken, kurs ücretleri mi fazla?
Zor değil. Ancak direksiyon sınavında çok saçma kurallar var; arka tekerin park yaparken illa o sarı çizgiye değmesi gerektiği gibi.
O kadar da biraz değişikmiş.
Sinyal vermeyi, kemerini takmayı unutma yeter. Yazılı sınav zaten basit konular oluyor. Direksiyon eğitimlerini katıl. Rahat bir şekilde geçersin.
Yazılıda ne gibi sorular oluyor?

18 yaşıma geldiğimde ehliyet almak istiyorum, peki ehliyet almak zor mu?

Yeni yasayla birlikte biraz zorlaştırdılar ama bir yandan da kolaylaştırdılar.

Düz vites ya da otomatik vites ehliyeti şeklinde 2 seçenek sunuluyor.

Düz vites araç sürmek biraz daha zor.

Benim hiç araba sürme geçmişim yoktu, sürücü kursunda öğrenip ehliyeti aldım ve ben aldığım zamanlarda istop etme hakkı yoktu ettiğin anda sınav iptal oluyordu.

Şu an 2 istop hakkı var diye biliyorum.

Aracın kaputunda nelere bakılacağını bil gerisi kolay.

Yazılıda ne gibi sorular oluyor?
Geçiş önceliği hangisine aittir, levhalar, ilk yardım vs. Genelde mantığını kullanıp çok rahat cevaplaya bileceğin sorular. Sınavda bir kaç gün önce çıkmış sorulara bak yeterli olur. Aynı sorular dahi çıkabiliyor.

Ehliyet kursuna gitmeden önce arabanın temel mekaniklerini öğrenebilirsin. Sana kolaylık sağlar. Kalan herşeyi zaten kursta öğretiyorlar. Heyecanını kontrol etmeyi bilirsen ve sabretmeyi öğrendiysen hiç de zor değil bence.

Araba sürmesini hiç bilmediğim halde sadece 6 ya da 8 ders ile yağmurlu bir günde ehliyetimi aldım. Ortalama bir ders 30 dakika sürüyordu. Yani ehliyet almak kolay sadece dikkatini verip acele etmemen gerek.

Yeni yasayla birlikte biraz zorlaştırdılar ama bir yandan da kolaylaştırdılar.

Düz vites ya da otomatik vites ehliyeti şeklinde 2 seçenek sunuluyor.

Düz vites araç sürmek biraz daha zor.

Benim hiç araba sürme geçmişim yoktu, sürücü kursunda öğrenip ehliyeti aldım ve ben aldığım zamanlarda istop etme hakkı yoktu ettiğin anda sınav iptal oluyordu.

Şu an 2 istop hakkı var diye biliyorum.

Aracın kaputunda nelere bakılacağını bil gerisi kolay.
Ben düz vites almayı düşünüyorum. Kaput konusunda çok korkmuyorum çünkü şuanda bile birçok parçanın ne olduğunu bilebiliyorum.
Geçiş önceliği hangisine aittir, levhalar, ilk yardım vs. Genelde mantığını kullanıp çok rahat cevaplaya bileceğin sorular. Sınavda bir kaç gün önce çıkmış sorulara bak yeterli olur. Aynı sorular dahi çıkabiliyor.
Onları şuan lisede bile öğretiyorlar, ayrıca 450 saat Ets2 oynayınca kuralları öğreniyorsun. 😀

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı