- Makaleler
- 1
L ve T parktan başka sorun yaşayabileceğin bir olay yok.
Parasını ayarlamak derken, kurs ücretleri mi fazla?Parasını ayarlamak zor sadece. Araba sürmek çok kolay.
O kadar da biraz değişikmiş.Zor değil. Ancak direksiyon sınavında çok saçma kurallar var; arka tekerin park yaparken illa o sarı çizgiye değmesi gerektiği gibi.
Yazılıda ne gibi sorular oluyor?Sinyal vermeyi, kemerini takmayı unutma yeter. Yazılı sınav zaten basit konular oluyor. Direksiyon eğitimlerini katıl. Rahat bir şekilde geçersin.
18 yaşıma geldiğimde ehliyet almak istiyorum, peki ehliyet almak zor mu?
Geçiş önceliği hangisine aittir, levhalar, ilk yardım vs. Genelde mantığını kullanıp çok rahat cevaplaya bileceğin sorular. Sınavda bir kaç gün önce çıkmış sorulara bak yeterli olur. Aynı sorular dahi çıkabiliyor.Yazılıda ne gibi sorular oluyor?
Ben düz vites almayı düşünüyorum. Kaput konusunda çok korkmuyorum çünkü şuanda bile birçok parçanın ne olduğunu bilebiliyorum.Yeni yasayla birlikte biraz zorlaştırdılar ama bir yandan da kolaylaştırdılar.
Düz vites ya da otomatik vites ehliyeti şeklinde 2 seçenek sunuluyor.
Düz vites araç sürmek biraz daha zor.
Benim hiç araba sürme geçmişim yoktu, sürücü kursunda öğrenip ehliyeti aldım ve ben aldığım zamanlarda istop etme hakkı yoktu ettiğin anda sınav iptal oluyordu.
Şu an 2 istop hakkı var diye biliyorum.
Aracın kaputunda nelere bakılacağını bil gerisi kolay.
Onları şuan lisede bile öğretiyorlar, ayrıca 450 saat Ets2 oynayınca kuralları öğreniyorsun.Geçiş önceliği hangisine aittir, levhalar, ilk yardım vs. Genelde mantığını kullanıp çok rahat cevaplaya bileceğin sorular. Sınavda bir kaç gün önce çıkmış sorulara bak yeterli olur. Aynı sorular dahi çıkabiliyor.
Direk Tır ehliyetine bile başvurabilirsin.Onları şuan lisede bile öğretiyorlar, ayrıca 450 saat Ets2 oynayınca kuralları öğreniyorsun.![]()
Hayaller ne güzel keşke yaşanabilse.Direk Tır ehliyetine bile başvurabilirsin.![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.