Ehliyet kursundaki araç seçimi nasıl olmalı?

neptun1zm

Hectopat
Katılım
8 Eylül 2020
Mesajlar
116
Çözümler
1
Merhaba arkadaşlar. Ehliyet kursuna kayıt oldum. Fakat kafamda bir soru var. Ehliyet kursuna kayıt yaptırdığımda bana araçları söylemişlerdi. Bende günlük olarak zaten sedan araç kullanacağım için sedan araç tercih ederek ehliyet alırsam daha iyi olur diye düşünüp Renault Symbol tercih ettim. Arkadaşlarım da neden bu aracı tercih ettiğimi bunun yerine Renault Clio veya Hyundai I20 tercih etmemin daha iyi olacağını söylüyor. Sizce ne yapmalıyım? Ben tamamen trafiğe daha rahat alışmak amacıyla ve kafama yattığı için Renault Symbol tercih etmiştim. Ama şu an biraz kuşkuya düştüm. Bu konu hakkında sizlere fikir danışmak istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Temel seviyede sürmekten, ehliyet sınavından geçmekten bahsediyorsak muhtemelen tırla bile geçersin. Gaza basıyorsun gidiyor, frene basıyorsun duruyor. Araç boyutunun ve ağırlığının değişmesi gibi şeylerden ötürü viraj alırken alacağın açı, fren mesafesi, devir gibi şeyler değişmekte ancak temel olarak hepsi aynı. Şahsen 22 yaşında tır şoförlüğü yapmış biri olarak, bu işlerin fazla büyütüldüğünü düşünüyorum. Ben tır ehliyeti alırken bunu duyan herkes o iş öyle olmaz senelerce muavinlik yapmak gerek kaptanlık kolay iş mi? Gibi zırvalıyorlardı tekte tüm ehliyetlerini aldım, 1 ay içinde işe bile başlamıştım. Model değiştirince alışkanlığın mı gidecekmiş? ilginç bir teori olduğunu söyleyeyim. Böyle bir şey olmaz, kafanı çok yormamanı öneririm stres yapmadıkça her şey daha kolay.
 
Temel seviyede sürmekten, ehliyet sınavından geçmekten bahsediyorsak muhtemelen tırla bile geçersin. Gaza basıyorsun gidiyor, frene basıyorsun duruyor. Araç boyutunun ve ağırlığının değişmesi gibi şeylerden ötürü viraj alırken alacağın açı, fren mesafesi, devir gibi şeyler değişmekte ancak temel olarak hepsi aynı. Şahsen 22 yaşında tır şoförlüğü yapmış biri olarak, bu işlerin fazla büyütüldüğünü düşünüyorum. Ben tır ehliyeti alırken bunu duyan herkes o iş öyle olmaz senelerce muavinlik yapmak gerek kaptanlık kolay iş mi? Gibi zırvalıyorlardı tekte tüm ehliyetlerini aldım, 1 ay içinde işe bile başlamıştım. Model değiştirince alışkanlığın mı gidecekmiş? İlginç bir teori olduğunu söyleyeyim. Böyle bir şey olmaz, kafanı çok yormamanı öneririm stres yapmadıkça her şey daha kolay.

Haklısınız aynen sizin gibi düşünüyorum. Sonuçta ortada iki haftalık bir direksiyon dersi süreci oluyor haliyle iki hafta içerisinde rahatlıkla kavrayabileceğimi düşünüyorum. Tek stres yaptığım konu buydu acaba hata mı ettim diye düşünüyordum sürekli ama bu araçta kalmayı tercih edeceğim. Yardımlar için çok teşekkür ederim.

Konuyu hortlattım ama tek seferde geçtim. Bu mutlu anımı da burada paylaşayım dedim bir anı olsun. Cevaplarınız ve yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim. 😇🙏
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı