Ehliyet sınavı zor mu?

Ehliyetten önce 8 yıl araba kullandım. 10 yaşından beri, sana bir şey kanıtlama derdim yok.
Arkadaş o amaçlı dememiş. Hız sınırı diye bir olay var herkesin 40 la gittiği yer de 90 la gidiyorsanız hız sınırını aşıyorsunuzdur. Gerçekte bir şey olmayabilir ama sınavda kalma sebebidir :) O yüzden rüyanızda olmuş mu diye öğrenmek istemiş arkadaş.

Arkadaş o amaçlı dememiş. Hız sınırı diye bir olay var herkesin 40 la gittiği yer de 90 la gidiyorsanız hız sınırını aşıyorsunuzdur. Gerçekte bir şey olmayabilir ama sınavda kalma sebebidir :) O yüzden rüyanızda olmuş mu diye öğrenmek istemiş arkadaş.
Hız sınırının 90 olduğu yerde bastım zaten, şehir içi sollama yapılmayacak yerde 90 ile gidecek değilim.

Selamlar ehliyet almayı düşünüyorum ehliyet sınav zor mu? Ve ehliyet sınav girerken manuel ehliyet almak mı mantıklı yoksa otomatik vites ehliyet almak mı mantıklı? Ben otomatik vites kullanmayı biliyorum manuel alasım var çünkü ileride iş yerim ya da tanıdığım kişi arabayı süreceğim ama araba manuel olursa sıkıntı olur gibi geliyor. Bilmiyorum, bayağı kararsızım. :/

Tam da yeni geçtim ehliyet sınavını, yazılı sınavı bence aşırı kolay. Direksiyon sınavı da biraz MEB'in gönderdiği komisyonculara bağlı. Bazı hocalar en küçük hatana bile dikkat ederken bazıları o kadar etmiyor. Panik olmazsan rahatça geçersin. Ayrıca manuel almak bir tık daha zor olsa da daha mantıklı olandır. Manuel alırsan otomatiği de kullanırsın zaten sıkıntı olmaz. Ayrıca manuel gözünü korkutmasın bir süre sonra manuele alışıyorsun dostum.

Kesinlikle zor değil ben hayatımda bırak araba kullanmayı sürücü koltuğuna bile oturmamıştım tekte geçtim. Biraz ets 2 den direksiyon hakimiyetim vardır belki :) Simülasyon oyunu çok oynadığım için. Yani zor değil kesinlikle ayrıca sürüşün daha önemli parkta taktiği veriyorlar zaten harfiyen uyarsan tekte park ediyorsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı