Çözüldü Ehliyet Sınavında Manuel mi Otomatik mi Kullanılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Hangi vites türü için kaydolur ve eğitim alırsanız, o vites ile sınava girersiniz.

Zaten büyük ihtimalle, eğitim aldığınız araç ile sınava gireceğiniz araç aynı olur.
Manuel. Otomatiği 5 yaşındaki çocuk da kullanabilir. 2 gün ETS 2 eğitimi verseniz yeter.
Ben otomatik almak istiyorum, daha önceden manuel bir motorda kaza yapmıştım bir süre hastehanede kaldım onun korkusu hala içimdedir ah o debriyaj yok mu o debriyaj onun yüzünden ölüyordum.

Ben otomatik almak istiyorum, daha önceden manuel bir motorda kaza yapmıştım bir süre hastehanede kaldım onun korkusu hala içimdedir ah o debriyaj yok mu o debriyaj onun yüzünden ölüyordum.
Motosiklet ve araba kullanmamım tek nedeni debriyaj olması. Debriyaj olmasa sürmem. Otomatik bana göre değil.

Debriyaj mantığı çok basit aslında. Tanıdığın birinde manuel araç varsa trafiğe kapalı alanda çalışsan çözersin işi. Motor ile araba kıyaslayarak manuel zor demek mantıksız. Motordaki manuel mantığı daha kolay olsa da motor 2 tekerlek, araba 4 tekerlek üzerinde giden bir araç.

Ha yapamam diyorsan otomatik için kayıt olursun, otomatik arabada sınava girersin. Yarın bir şirket altına manuel araç verirse de öylece bakarsın.

Otomatik vitesi küçümsemek, çocuk bile kullanır demek doğru değildir.

Önemli olan gaz, fren, direksiyon ve ayna hakimiyetidir.

Bu bir zevk meselesi olmakla birlikte; şahsi görüşüm, otomatik vitesin daha yararlı olduğudur.
Daha önceden bu sınava girdiyseniz ve verebileceğiniz tavsiyeler var ise duymak isterim.
  • Heyecan yapma.
  • Aksiyon alanlarında yavaş sür. Yavaş olmak iyidir.
  • Komisyon üyeleri seni gerebilir, dikkate alma.
  • Sinyallere ve ayna kontrolüne dikkat et.
  • Kaldırıma ve dubalara değme.
  • Park ederken çizgilere dikkat et.
  • Gereksiz hız yapma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…