Ekmeğe zam geliyor

İstanbul Fırıncılar Odası'ndan ekmeğe zam talebi geldi​

İstanbul Fırıncılar Odası, ekmeğin 2.5 lira olması için başvuruda bulundu. İstanbul Valiliği ve İstanbul Ticaret Odası talebi değerlendirirken kararı beklemeyen fırınlar zam yapmaya başladı.

Dolar bir arttı pir arttı, her şeye zam geldiği gibi sofraların vazgeçilmezi olan ekmeğe de zam gelecek gibi görünüyor.

Kaynak.

İstanbul Fırıncılar Odası'ndan ekmeğe zam talebi geldi​

İstanbul Fırıncılar Odası, ekmeğin 2.5 lira olması için başvuruda bulundu. İstanbul Valiliği ve İstanbul Ticaret Odası talebi değerlendirirken kararı beklemeyen fırınlar zam yapmaya başladı.

Dolar bir arttı pir arttı, her şeye zam geldiği gibi sofraların vazgeçilmezi olan ekmeğe de zam gelecek gibi görünüyor.

Kaynak.
Saçmalık ya. Zam yapmaktan çok zevk alıyorlar, rezillik. Örnek vereyim kantinde aldığımız 25 kuruşluk sakız bile 1,5 oldu.

Tohum ithal, gübre ithal, yedek parça ithal ne olmasını bekliyordunuz? Tüm bunlar yetmiyormuş gibi üstüne tedarik zinciri var.

Çiftçi>küçük tüccar>toptancı>fabrika>>fırın>ekmek. Bu döngü içinde harcanan mazot pahalı. Yedek parça pahalı. Ne bekliyordunuz...

Daha bitmedi. Ne zaman hasat vakti yaklaşsa tahıl ithal edip çiftçiden malı ucuza almaya kalıyorlar. Sonra ekim zamanı gelince tohumu ve gübreyi zamlı satıyorlar. Ne bekliyordunuz...

2 hafta bizzat o traktörün içinde buğday ve arpa ekiyordum. Neyse müstahak. Gırtlağa kadar borç içinde olup hala aynı şeyi tekrarlayan kitlelerin içinde ciddi çiftçi var.

Soğan ekmek yiyecem ama ya soğan 10 lira oluyor yada ekmek pahalıya geliyor. İkisinden birini alsam diğerini alamıyorum.

Bir ekmeği beş liraya göreceğim zamanları kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Yaparsa kimin yapacağını biliyorsunuz :D

İstanbul'un bazı ilçelerinde de ekmek 5 liradan satışa sunulmaya başlamış. Rize'de de ekmek 5 lira oldu dediğiniz gibi.

Gene de bu halkın akıllanacağını düşünmüyorum da mantığınızın yanlış olduğunu belirtmek isterim. Oy vermeyenlerin suçu ne?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı