Ekonometri bölümü nasıldır?

TechnopatFurkan

Hectopat
Katılım
1 Haziran 2014
Mesajlar
105
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu sene ekonometri bölümünü kazandım. Ama herkes farklı birşeyler söylüyor. Bu bölümü okuyan varsa yada okuyan tanıdığı varsa yardımcı olabilir mi ?
 
Ben o bölümü okuyorum kardeşim. Zor bir bölümdür fakat biraz çaba gösterirsen başarılı olabilirsin. İşletme, iktisata benzer fakat istatistik diye bir dersi var bölümün ana dersi diğer bölümlerden farkı bu ve zor denilir. Gerçekten biraz zordur ben bu sene 2 dönem de istatistikten kaldım ama benim eşekliğimden :) çok az daha asılsam rahat geçerdim, aslında zevkli derstir. Bu arada ben 1. sınıfı bitirdim bu sene diğer yıllar daha zor olacaktır tahminimce. Ben üniversiteye giderim rahatıma bakarım, yatarım diyorsan gelme, yapamazsın. Ayrıca okuyanların çoğu ekonometri pişmanlıktır derler o kadar da abartılmamalı ben bu sene hiç doğru düzgün çalışmadım ama ucundan geçebiliyorum yine de, sonuç olarak sayısalın iyiyse ama harbiden iyiyse rahat edersin :) Umarım yardımcı olabilmişimdir biraz...
 
Hazırlık için muafiyet sınavı var. Ben ingilizcem iyi olmasına rağmen ilk senem kolay geçmesi için muafiyeti bilerek geçmedim ve hazırlık senem yani geçen sene eğitim hayatımın en iyi senesiydi arkadaşlık, dostluk ve eğlence açısından :)
 
Muafiyet sınavına giriyorsun 30 veya 40 puanlık bir kompozisyon gibi bir yazı yazıyorsun ve 60 puanlık kısım da test. 70 puan alırsan muaf oluyorsun ve direk 1. sınıftan başlayabiliyorsun. Geçen sene başında sistem böyleydi ufak tefek değişiklikler oldu ama yeni sistemi bilmiyorum. Sene kaybetmediysen ingilizceni geliştirip hem de rahat bir sene geçirmek istiyorsan hazırlığı tavsiye ederim, eğlenceli bir yıl olur. Ama ingilizcede sıkıntıların varsa biraz zorlanırsın. Sene içinde olduğun quizler, vizeler, writing, speaking sınavları ortalaması 50 nin üstündeyse sene sonunda finale girme hakkı kazanıyorsun ve finalde de 70 alman gerek başarıyla tamamlaman için hazırlığı, en son sistem böyleydi yani. Bunları geçemezsen de hazırlıkta başarısız olarak gözükürsün diplomanda öyle yazar ama önümüzdeki sene 1. sınıfa geçersin sıkıntı olmaz. Bizim okulda çok az kişi hazırlıktan kaldı yani ingilizcesi kötü olanlar da bi şekilde başarılı olup geçtiler. Finalde geçemezsen bütü var o da olmadı sonraki senenin muafiyetine de girebiliyorsun seçenek çok yani geçebilmek için.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı