Ekonomi gerçekten çok mu kötü?

Arkadaşa ortaokul düzeyinde bir matematikle anlatırsam anlayabilir bu dediğini bak gardasim matematikte mod ve ortalama vardır. Misal 5000-3500-20000-5000-6000 bak burada mod 5000 ortalama ise 7.900 dur. Yonetimdekiler ortalama değerlerle gözünü boyuyor moda bakmanız gerekiyor bir gün moda bakmayı öğrenirse halk o gün ülke gelişmiş olur.

Biz Nass ile yönetiliyoruz. Moda falan bakmayız. O ne öyle yeniyor mu? 😂😂😂

Son düzenleme:
Geçen fındıklı çikolata aldım. Fındık oranı yüzde 0,08 çikolata oranı yüzde 2. kaşar alıyorsun, tost peyniri diye çıkıyor. Kaşarda süt yok ya. Kaşar ya bu.

Yani şu an ekonominin kötü olması her şeyi etkiliyor şu an da avrupalılar Türk malı almıyor çünkü kalitesiz çünkü bizim Türk'ün ülkesinde yaptığı eşyanın bütün malzemeleri kalitesiz.

23 yaşında olmana rağmen düşünüp her şey aynı diyorsan, lütfen oy kullanma :D

Muhtemelen küçük yaşta olduğu için gerçek yaşını söylerse bizim “zaten küçük yaştasın boş ver anlamazsın meseleyi” dememizden falan korkmuştur ben 23 yaşında bir insanın bu kadar saçma konuşacağını düşünmüyorum.

Gerçekten ekonomi çok mu kötü? 2000 yıllında bu güne kadar pek bir fark göremiyorum. Sadece sayılar değişmiş, 1 TL 15 TL olmuş ne fark eder, asgari ücret ona göre artıyor.
Yani yıllardır fakiriz, zaten fakir olduk hiç zengin olmadık ki, 20 yıl önce de Avrupa'ya gitmek isteyen var şimdi de var.

1 TL 15 TL olsa ne yazar twister dondurmadaki süt oranına hiç baktınız mı? Alabilsen bile eski kalite yok.

Sadece askeri ücretin 250 euro'ya denk gelmesi değil bütün sorun. Her şeyde bir de inanılmaz vergi var. Elektronik ürünler, elektriğin kendisi, araçlar aklınıza gelebilecek çoğu şeyde ürünün kendi fiyatının 2-3 katına varabilen bir vergilendirme mevcut. Yani alım gücü olarak aylık 250 Euro'muz var bile diyemeyiz. Asgari ücretli (Türkiyenin çok yüksek bir çoğunluğu) hayatı boyunca çalışsa bile kendine özel yeni sıfır bir ev veya bir arabaya sahip olamaz. Sadece hayatta kalabilmek için günde 12 saat çalışıyoruz.

Zamanında 270TL'ken aldığım JBL T560BT amatör kulaklık.
Şuan için 1.000TL.
Ha zamanında dediğim sadece 1 yıl önce.

Son bir şey daha ekleyeyim aldığın her şeyden devletede bir tane alıyorsan Avrupa'da
"Türkler 500 dolarlık konsola 1100 dolar ödüyor" diye dalgada geçerler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı