Ekonomi gerçekten çok kötü mü?

Ekonominin kötü olmasının örneklerinden biri zenginin daha zengin fakirin daha fakir olması, hadi bunu es geç her yönden acayip berbat bir ekonomimiz var taş düşse ekonomi zarar alıyor.
Taş düşse en basitinden borsada garip garip oynamalar oluyor, mesela vergi normalde gelire göredir değil mi ama bir yat'ın ötvsi neredeyse yoktur, bu ve gibi olaylar yüzünden gelir dağılımı çok dengesiz zaten.
 
Taş düşse en basitinden borsada garip garip oynamalar oluyor, mesela vergi normalde gelire göredir değil mi ama bir Yat'ın ÖTV'si neredeyse yoktur, bu ve gibi olaylar yüzünden gelir dağılımı çok dengesiz zaten.

Düşün koskoca bir ülkenin ekonomisi rasim ozan Kütahyalı bir iddia twiti atıyor diye %6 düşüyor sırf basit bir tweet yüzünden.
 
Bu başlığı açıyorsun ve eminim ki daha kendi yaşadığın şehirden dışarı bile çıkmamışsındır. Sonra ekonomi gerçekten çok kötü mü diye soruyorsun. Sence iyi mi?
 
Yaşınızı bilmiyorum ama 2013'e kadar gayet iyi denilebilecek bir ekonomimiz vardı. 2013'de kötüleşmeye başladı, 2018de daha da arttı, sonra pandemi girdi ve pandemi sonrası faizleri düşürülmesi işi çıkılmaz bir hale getirdi.

Bunlar sadece tarihler değil, bu tarihlerde çok yanlış kararlar verildi ve bunun sonucunu yaşıyoruz

2016 civarında aile evinde yaşıyordum. Part time garson olarak çalışıyordum. Saatlik ücret asgarinin altında olmasına rağmen neredeyse istediğim her şeyi yapıyordum

2018 yılında üniversiteye başladım. Ev kirası hariç sadece kyk kredisi ile geçinebildim. İstediğim gibi dışarıda yemek de yedim alkol de içtim

Günümüzde ise yazılımcıyım, bahsettiğim tarihlerdeki aldığım paranın alım gücüyle şimdiki alim gücüm aynı
 
Karnım doyuyor sıkıntı yok.Fazlasına gerek yok.
Öğünde 1 ekmek yeseniz de karnınız doyar. Hayattan beklentiniz buysa bir sey diyemem ama ben sağlıklı beslenmek, ayda en az 1 kere sinemaya gitmek istiyorum, tiyatro vb etkinliklere katılmak istiyorum. Dünyayı gezmek istiyorum. Hayatta kalmak değil yaşamak istiyorum. Elin Almanyalı Danimarkalı öğrencisi yaz tatilinde çalışıp başka ülkere giderken ben kredi kartı borçlarımı nasıl kapatacağım diye düşünmek istemiyorum
 
Konuyu hortlattım ama ekonominin batmasının sebebi sandığınız gibi sterlin, doların ve euronun globalde geçerli olması değil. Kur korumalı mevduat sistemleri batırdı ekonomiyi, devlet sürekli kayıpları karşılamak zorunda kaldı. Bu da bize 2,4 trilyon TL'lik bir kayıp yarattı.
Ek olarak, EYT çıkarılması, oy toplama gereğiyle faizlerin düşürülmesi ve tüketime teşvik için yapılan ön ödemeler bizim sonumuza zemin hazırladı.

Karnım doyuyor sıkıntı yok.Fazlasına gerek yok.
Hayat sadece karnınızın doymasından ibaret değil. Sorumluluk bilincinde bir insan değilsiniz demek ki içine düştüğümüz vahim durumun farkında değilsiniz, ya da görmek istemiyorsunuz.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı