Ekonomi ne zaman düzelir?

Euro öyle 5e 6ya düşmeyecek. Hedefimiz birkaç yıllığına sabit gitmesi. Eğer sabit giderse, çip krizi biterse ve pandeminin etkileri azalırsa kriz azalacak. Azalmasa bile bizi üzen ve krize dikkatimizi çeken teknoloji ve özellikle ekran kartı fiyatları azalacak.Herşey uygun giderse 2025te iktidardaki partiden bağımsız kriz biter.

Baya bekleyeceksiniz.
Daha siyasete atılacağım da, yükseleceğim de, seçileceğim de.
Anca 10-15 sene.
Ama başa gelince, bana 2 yıl verin.

İşi özel sektöre vereceksin ki rekabet ortamı oluşsun, devlet kendi fabrikalarını kurarsa bir yerden sonra insanlar nasıl olsa ben maaşımı alıyorum diyerek daha az gayretle çalışır. Ayrıca devletin kurduğu kurumlarda müdür, memur, kalem memuru vs. Gibi saçma ve para harcanması gereken bölümler ortaya çıkar bu da gittikçe fabrikaların kâr oranını düşürür
Dediğiniz çoğu şeye katılıyorum ama şu var devletin fabrikası kar etmez, kar etmeyince ne olur? Devletin fabrikasının açığı halktan toplanan vergilerle kapatılır, buda halkı fakirleştirir.

Dediğiniz çoğu şeye katılıyorum ama şu var devletin fabrikası kar etmez, kar etmeyince ne olur? Devletin fabrikasının açığı halktan toplanan vergilerle kapatılır, bu da halkı fakirleştirir.

Bu krizin çözümü için öncelikle korona bitmeli. Hem çip krizi ateşlendi korona yüzünden hem de teknoloji ve maske tarzı her şey karaborsaya düştü. Bunlardan dolayı kriz böyle oldu. Şu an daha iyi durumdayız. Artış yavaşladı ve neredeyse duracak. İktidarın değişmesi neredeyse hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Yeni başkan gelecek. Dosyalar gelecek. En mantıklı kararlar alınıp devam edilecek. Zaten (mültecilerin bir şey karşılığında alındığını varsayıyorum) anlaşmalar yeni başkanla bozulmayacak. Zaten gelişmekte olan ülkelerin mülteci işçiye ihtiyacı olur. Türklerin Almanya'ya gittiği gibi Afganlar buraya geliyor. Değişen başkanla Türkiye değişmeyecek. Sadece belki biraz imajı değişir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı