Çalışıyorum. İş zaten berbat ve bulamıyorsun mezun olsan bile iş bulamıyorsun yurt dışında bulabiliyorsun masala kolaylıkla. Hatta bazen de maaş da vermiyorlar. Bu ülkede hayat kalmadı zaten çoğu hayatı harcandı.
Ben şu anda Nevşehir'de oturuyorum İstanbul için konuşamam ama Nevşehir gibi küçük yerlerde esnaf bölümü çok iyi kazanıyor.
Tanıdığım kişilerden örnek vereyim Mersin'li bir seracı tanıdığımız var adam 20 bin TL'ye Mersin'de tarla bulamamış Nevşehir'in en ucra köşesinde 1 dönüm arsa bir de yanında ev yaptırmış arsayı da sera yaptırmış 3 sene kadar sonra şimdi adamın 20 dönümlük arazisi var sorduğumda aylık ne kadar kazanıyorsun dediğimde 30 binden aşağı kazanmıyorum dedi bu adamın serası bu yıl içerisinde 3 kere yıkıldı 0'dan yaptırmak zorunda kaldı daha çok harcamalar yaptı.
Mesela benim amca tarafımda tarla işliyor 20 dönümden fazla ama neredeyse hiç kazanamıyor çünkü biz buğday ekiyoruz bu da kar ettirmiyor onlar salatalık domates soğan ekiyor kara kar demiyor.
Bu arada bu adam doktorluğu bırakıp seracı oldu.
Bir de benim tanıdığım bir bilgisayarcı var ara yerde bir dükkan küçük bir yer ama adam ülkeye öyle bir sistem kurmuşki Bitlis'te Adıyaman'da arkadaşları var bilgisayarcı onlarla kendi piyasalarını kurmuşlar 50 TL'ye 750 Ti falan satıyorlar kendilerine o ekran kartını da sana 500 TL'ye satıyor bunları şahsen ben kendi gözlerim ile görüyorum.
Bu şekilde işini yapan herkes kazanıyor.
Tabii bana İstanbul'da yaşayamıyorum çok zor diyene yalan demem çünkü oranın maliyeti buraya göre çok pahalı.
Mesela orada odaya 1000 TL isterken ahır gibi yerlere.
Biz geçen evimizi 350 TL'ye kiraya vermiştik (halısahaya çim sahaya yakın merkeze yakın ilk orta ve liseye yakın bir konumda yakınında da 5 6 tane market bakkal otobus hattı üzerinde 2 kömürlüklü pencereleri yeni yaptırmıştık) bu yerin tek sorunu kuzey olmasıydı.
Bu evi İstanbul'da arsa fiyatına satanabile rastlarsın.
Tabii ülkemiz batık bir ekonomidemi evet ama bu ekonomidede yaşanabiliyor en azından yaşayabilenler var.