Ekonomimiz iyi mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
egonomi-coh-eyi-yegenim_1708862.jpg

Makarna, kömür falan. (!)
 
Bütün vatandaşlara 1 Milyar dolar versek. ABD'de yükselecek şirketlerden % pay alsa hem dolar bol olduğundan ABD ekonomisi zor durumda kalır hem de herkes zengin olur. Uygulayalım. Plana koydum.
 
Para birimlerinin birbirlerine gore anlik degeri ekonomik durumu gostermez, zamana gore degisimine bakacaksin.
Ne olduğunu herkes biliyor boşuna yazmayayım dedim. Ve para birimleri evet, ekonomimizi gösterir. Ne kadar üretim yaptığımızı gösterir. Buna bağlı olarak ekonomi belli olur. Eğer bir Amerikan Türkiye`ye hiç gelmeden önce dolara bakarsa bizim fakir olduğumuzu görür. Orada 1 kazanır burada 10 harcar.
 
Hazinede para var ama halkın durumu pek iyi değil. Bundan da pek emin değilim aslında marketler, mağazalar tıka basa dolu. Giren 3-4 poşetle çıkıyor.
 
Hayır kötü. Bazıları GSYH sıralamasını söylüyor. Bunlar yanıltıcıdır. GSYH hesaplamasına göre Dünya'nın en iyi 5.ekonomisi Hindistan. Hindistan'da yaşamak ister misiniz? Nüfusunuz ne kadar yüksek ise GSYH sıralamasında o kadar iyi durumda olursunuz. Ne kadar fazla çocuk yapın, GSYH'de ilk 10'na bile girersiniz ama zenginlik/refah olmaz. Önemli olan; kişi başı düşen milli gelir ve gelir dağılımıdır.
 
Öncelikle merhabalar, sizce ekonomimiz diğer ülkelere göre iyi mi? Herkes diğer ülkelere göre tarafsız bir şekilde yanıt verirse sevinirim.
Corona olmasa ekonomimiz salyangoz hızında dahi olsa iyileşirdi belki.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı