Ekran kapanıyor ama bilgisayar çalışıyor

Ozan.C.K

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayar çalışırken ekran donuyor ve 2 saniye sonrasında ekran kararıyor. Ardından ekran kartı RGB'si kendi rengi ve beyaz renkte yanıp sönmeye başlıyor bu sırada diğer tüm donanımlar çalışmaya devam ediyor. Bilgisayarı kapatma tuşuna basıp kapatıp öyle açıyorum açtıktan sonra da klavye ve mouse 1 dk sonra falan çalışmaya başlıyor. Daha önce bu sorunu yaşayan veya gören var mı? Sorunun neyle alakalı olduğunu bir türlü bulamadım yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sıkıntıyı ben yaşıyordum, benim bilgim burada bitti :D , isterseniz BIOS'tan underclock yapın, belki düzelir.
Her zaman yapmıyor şimdilik çok sıkıntı değil son 2 günde 2 kez yaptı ondan önce 1.5 hafta ondan önce 1.5 ay filan oldu. Son 2 günde 2 kez yapınca artmasından korkuyorum umarım sürekli hale gelmez onun için çözüm arıyorum umarım bir çözümü vardır.

Her zaman yapmıyor şimdilik çok sıkıntı değil son 2 günde 2 kez yaptı ondan önce 1.5 hafta ondan önce 1.5 ay falan oldu. Son 2 günde 2 kez yapınca artmasından korkuyorum umarım sürekli hale gelmez onun için çözüm arıyorum umarım bir çözümü vardır.

Bende yaşanan problem de artarak devam etti. Fakat 1.5 ayda değil 2 haftada falan yaşandı hepsi.

AMD sürücüsü yüzünden benimde başıma geldi. Bir önceki sürümü yükleyince düzelmişti. Optimize edilmiş sürücüyü kullanmanız sizin için daha iyi olacaktır.

AMD sürücüsü yüzünden benimde başıma geldi. Bir önceki sürümü yükleyince düzelmişti. Optimize edilmiş sürücüyü kullanmanız sizin için daha iyi olacaktır.
Sürücüyle bağlantısı olabilir mi ilk 1.5 ay önce başladı onun üstüne 2-3 güncelleme gelmiştir fakat hala tek tük devam ediyor.

Aslında şimdiye kadar çok fazla yaşamadım ama son 1 haftada 3 kez yapınca merak etmeye başladım daha da artmaması için önlem alabileceğim bir şey var mı diye çözüm arıyorum.

PSU ile bağlantısı olabilir mi ?.

Her zaman yeni gelen güncellemelerin yararlı olduğundan bahsedildiği için
genelde Nvidia ne zaman güncelleme getirse anında güncellerim. Stabil sürümün hangisi olduğuna nereden bakabiliyoruz ?.

Videoda açıklamayı unuttum kusura bakmayın. BIOS'u güncelleyerek DDU ile driverları silip tekrar WHQL son sürümünü kurmanız lazım ardından işlemlere başlayabilirsiniz. AMD geliştirilmiş senkronizasyon, FreeSync ve V-Sync özelliklerini de hem monitör hem de AMD Radeon üzerinden kapatın. Eğer Cinebench üzerinden test yaptığınızda PC kapanıyor ise sorun işlemcidedir. BIOS üzerinden gameboost özelliğini kapatarak temel frekans ile çalıştırmayı deneyin. Eğer GPU Z Kombuster FurMark vs ekran kartına stres testi yaptığınızda gücü kesiyorsa sorunun çözümü videodaki gibidir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı