Ekran kapanıyor ama sistem çalışmaya devam ediyor

Hilmi0972

Hectopat
Yaklaşık 2-3 ay önce yeni bir sistem topladım. Şimdi yeni yeni bir sorun ortaya çıkmaya başladı.
Bilgisayarı kullanırken YouTube'de Google'de falan gezerken aniden PC donup ekran gidiyor, sonra sinyal yok falan diyor ama bilgisayar hala daha çalışmaya devam ediyor, fanları falan dönüyor.
PC reset atınca bazen düzeliyor bazen de düzelmiyor.
Artık çok canımı sıkmaya başladı, gitgide daha çok oluyor bu sorun.

Sistem:
Ryzen 5 1600
8 GB HyperX 3200MHz
RX 570 ITX Pulse
Gigabyte A320 ANAKART
High Power 600W 80+
Adata 120GB M.2 SSD
1TB Seagate HDD

Sürücüleri kaldırın c de ki klasörleri silmelisin. Driverleri elle indirin. Temiz driver kurulum sonrası bios güncelliğini kontrol edin. En dikkat etmeniz gereken iş Chrome ayarlarında ki " donanım hızlandırma" tikini kaldırın.
Bu sorun kaynağı yazılımsal değil.Ekran kartlarından kaynaklanıyor genelde bu problem.Genelde rx 500 serisinde mesela

Doğrudur, fakat şu ana kadar bana hep denk gelenleri böyle çözdüm. Geri bildirimlerde başka şikayet olmadı.
Bende buna benzer bir sorun yaşıyordum.Psu mu anakart mı derken,sorun ekran kartından çıktı.Onarım yapıldı karta.Normal şartlarda arızalı bir psu yükte vs de sorun yapar.Genelde sistem kökten kapanır,ekran no signalde kalıyorsa ekran kartı 1.şüpheli bana göre.

Bende buna benzer bir sorun yaşıyordum.Psu mu anakart mı derken,sorun ekran kartından çıktı.Onarım yapıldı karta.Normal şartlarda arızalı bir psu yükte vs de sorun yapar.Genelde sistem kökten kapanır,ekran no signalde kalıyorsa ekran kartı 1.şüpheli bana göre.
Chrom ayarları önce kontrol edilmesini tavsiye ederim.

Yaklaşık 2-3 ay önce yeni bir sistem topladım. Şimdi yeni yeni bir sorun ortaya çıkmaya başladı.
Bilgisayarı kullanırken YouTube'da Google'de falan gezerken aniden PC donup ekran gidiyor, sonra sinyal yok falan diyor ama bilgisayar hala daha çalışmaya devam ediyor, fanları falan dönüyor.
PC reset atınca bazen düzeliyor bazen de düzelmiyor.
Artık çok canımı sıkmaya başladı, gitgide daha çok oluyor bu sorun.

Sistem:
Ryzen 5 1600
8 GB HyperX 3200MHz
RX 570 ITX Pulse
Gigabyte A320 anakart
High Power 600W 80+
Adata 120GB M.2 SSD
1TB Seagate HDD

Dostum aynı sorun bende de var cozebildin mi?

Dostum aynı sorun bende de var cozebildin mi?

Chrome ayarlarını yaptıysanız ve değişen bir şey yok diyorsanız;
1. anakartınızın üzerindeki kapasitörleri kontrol edin.
2. ekran kartınızı söküp deneyin.
3. farklı ekran kartı deneyin.
Windows temizse ve BIOS'un güncel olmasına özen gösterin.

BUGÜN KESİNTİSİZ TEST YAPTIM 6 SAAT oyun oynadım .bi problem olmadı ekran kartı oldugunu zannetmıyorum. bıosda guncel
anakart süphe etmeye başladım yalnız.

Hocam aynı sorunu yaşamaktayım da ekran kartına onarım yapıldığını söyledin. Yani bu arızayı veren ekran kartının onarımı yapıldı ve tekrar kullanmaya devam mı ettin?

5 dk önce minecrft oynarken mod yükledim normalde hep açılır sorunsuz ama bu sefer kulaklığa da birden kulak sağır edecek bir ses geldi. Hemen şarjdan çıkardım, ekran birden kapandı ve sonra ocak gibi ısındı. Bir anda sonra kapatma tuşuna bastım 5 6 kere, sorun sizcce nedir? Şu an elim ayağım titriyor.
5 dk önce minecrft oynarken mod yükledim normalde hep açılır sorunsuz ama bu sefer kulaklığada birden kulak sağır edecek bir ses geldi hemen şarjdan çıkardaım ekran birden kapandı ve sonra ocak gibi ısındı 1 anda sonra kaptma tuşuna bastım 5 6 kere sorun sizcce nedir şuan elim ayağım titriyor

Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı