Ekran Kartı Driverini Kurduktan Sonra Mavi Ekran Hatası

EmreEfe

Hectopat
Daha fazla  
Format attım, sürücüyü kuruyorum yeniden başlattıktan sonra mavi ekran veriyor ve sistem geri yükleme yapmadan açılmıyor sürekli aynı şey. Minidump dosyalarını paylaşacaktım fakat sistem geri yükleme silmiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam hani 2 tane var ya bir tanesi 1024 MB diğeri ise 512 MB. 1024 olan takılı değil gibi yok yani öyle gözüküyor.
O sürücü yüklü olmadığından öyle gözükür. Aygıt yöneticisinde veya Aida64 de gözükür.

Hocam ben bunları yapmıştım yine de sorun devam etmekte.

@Msi2134 driver kurarken sorun oldumu diye sormuşsun aynen, driverları kurarken çok uzun süre donanım tespiti yapıyor, eskiden kurarken bu kadar uzun sürmüyordu ama kurduğumda her şey normal oyun vb normal oynuyorum bir süre, sonra PC kendiliğinden donuyor ve sonrasında mavi ekran vermeye başlıyor.

Aynı sorun bende de oluyor ve şu Google'de bu sorunu çözen yok.

Arkadaşlar, bu sorunu bende yaşıyordum. Ama bakın. Benim kullandığım cihaz minibook hatta markası Casper minibook H90k ekran kartı driveride Intel (r) Graphics 3600 series. Yani NVIDIA veya AMD falan değil arkadaşlar. Yani PCmde bir ekran kartı yok zaten. Eğer sizde de sadece Intel gözüküyorsa, sizde de ekran kartı yoktur. Intel dışında NVIDIA yazarsa veya AMD yazarsa, o zaman ekran kartınız var demektir.
Şimdi bunu anlatabildiysem sadede gelelim:
Intel HD Graphics family olan bütün ekran kartları ekran kartı değildir. Ya "video kartı" ya da "grafik kartı" diye geçmektedir. Ve bazı siteler bu sürücüleri eksik sunar ve size eksik yükletir. Sürücü onaylı olmayabilir ve mavi ekran hatası o yüzden verebilir. Eğer bunu Intel'in kendi orijinal sitesinden indirmenize rağmen veya NVIDIA vs orijinal sitelerden indirmenize rağmen mavi ekran hatası alıyorsanız, bu demek oluyor ki anakartınıza gömülü olan ekran kartınız yanmıştır ya da çökmüştür. Grafik kartını tamir etmeniz gerekmektedir, bu sizlik bir iş değil maalesef bunu profesyoneller halletmeli. Bir atölyeniz olsa bile bunu bilgisayarcıya götürüp servisine yaptırmanız tavsiye edilir. Onun yapacağı işlem ısı tabancası ile leğimleri ısıtıp ekran kartı çipini söküp içindeki kristal metalin leğimlerini tazeleyecek, ve yeni gibi yapıp tekrar gömülü şekilde takacaktır. Eğer tamiri mümkün değil ise, eskisi ile aynı olan yeni bir Intel grafik kartı sipariş edip onu takacaktır. Maaliyeti gerçekten yüksek olabilir. Ben yaptırdım düzeldi.

Intel Graphics 3600 series olan grafik kartımın leğimleri çürümüş ve bazıları zamanla ısınmadan erimişti. Teknik servise götürdüm ve o ısı tabancası ile leğimleri tazeledi, ve tekrar gömülü olan anakarta ekledi. Ondan sonra PC'yi tekrar açıp ekran kartı sürücülerini tekrar kurduktan sonra artık aygıt yöneticisinde Intel Graphics 3600 series yazıyordu VGA değildi yani sorunum düzelmişti. Ancak, ne kadar fiyat verdiğimi soracak olursanız eğer, bilgisayarcı bendne 180 TL aldı bunun için. Söküp takmak, ustalık vs.
Her bilgisayarcı aynı değildir: Bu fiyat maksimum 300 ila 400 TL civarı olabilir. Veya ekran kartı arızalıdır yeni ekran kartı sipariş edip onu takarsa maaliyeti 800 ila 900 arası çıkabilir. Onun fiyatına bağlı bir şey. Ve eğer ekran kartının satılacak yerini bulamadıysa, belki de komple anakart değiştirebilir. Çünkü o ekran kartları genelde anakartlara gömülü olarak satılır. Ve fiyatları 1000TL'den aşağı yoktur. Paranız çoksa eğer, bu işlemi sizde yapabilirsiniz. Eğer paranız azsa ve riske girmek istemiyorsanız eğer, teknik servisin yapması daha uygundur.

Lütfen eksiksiz bir şekilde okuyun. Hiçbir ayrıntıyı okumadan geçmeyin kesinlikle sorununuz çözülecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı