Ekran Kartı Fırınlama

Bana bu yöntem çok garip geliyor. Bugüne kadar 2 ekran kartımda "dikey çizgi" problemi yaşadım. Bu yöntemi mantıksız bulduğum için denemedim. Kartın diğer bileşenleri 200 dereceden nasıl sağ çıkıyor anlamış değilim.

Neyse bir daha aynı şey başıma gelirse denemeyi düşünüyorum ancak burada sorulması gereken bir soru var: Bu durumda zaten ölmüş olduğu için ekran kartımızı riske atmaktan bahsedemeyiz. Peki bu yöntemi uyguladığımızda anakarta zarar verme ihtimalimiz var mı?

Bana bu yöntem çok garip geliyor. Bugüne kadar 2 ekran kartımda "dikey çizgi" problemi yaşadım. Bu yöntemi mantıksız bulduğum için denemedim. Kartın diğer bileşenleri 200 dereceden nasıl sağ çıkıyor anlamış değilim.

Neyse bir daha aynı şey başıma gelirse denemeyi düşünüyorum ancak burada sorulması gereken bir soru var: Bu durumda zaten ölmüş olduğu için ekran kartımızı riske atmaktan bahsedemeyiz. Peki bu yöntemi uyguladığımızda anakarta zarar verme ihtimalimiz var mı?

Hayır zaten ekran kartı soğuyor bir şey olmaz olsa olsa ekran kartına olur :D

Bozuk bi ekran kartının plastik olan tüm parçalarını çıkartıp 200 derecelik fırına koydular. 10 dakika pişirdikten sonra ekran kartını fırından çıkartıp 30 dakika soğumasını bekledi. Daha sonra ekran kartını toparlayıp sisteme taktı, çalıştı.

Senin düşünceni almak istiyorum bu konuda :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

susun

Aslında bir yöntem daha var o da şu: ekran kartının soğutucu parçaları videodaki gibi sökülür ardından bir tava ocağa konulur ancak ocağın en küçük gözüne, bu arada tava biraz derin olacak.Tava ocakta ısıtılır ardından ekran kartının ana parçası tavaya konulur,önce ön yüzü beş dakika sonra arka yüzü beş dakika ısıtılır ve sonra tavada dinlenmeye bırakılır,ardından tüm parçalar takılır ve işlem bitmiş olur.
Dip not: Bu yöntem internet kafede görülmüş ve test edilmiştir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı