Ekran kartı fiyatları artar mı?

İkinci elde alım-satım bu yaz çok artacaktır diye düşünüyorum. Fakat @Mehmet Avci hocamın da dediği gibi, bir çok problemi beraberinde getirecek. "Sadece mining yapıldı" diye arızalı kart verip, alıcı sorunla karşılaşınca "Zaten mining yapılmıştı ne bekliyorsun ki" diye cevap veren satıcı bile olacaktır.
O yüzden garantili denk getirmek lazım. Garanti dışı kalma konusunda miningcilerin yazdıklarına NVDİA kartlara modlama yapmıyorlarmış. Yapılanları ise garantiye yollamışlar ve bir sorun çıkmamış. Tabikide bu işe hile hurda karışacak ama cidden bu fiyatlar düşünce herkes rahat bir nefes alacak.
 
@Ryota keşke tek o olsa. Genç bir kardeşimiz alacak ona satan zorba kart ile mining yapılmadı sen bozdun deyip kart elinde kalacak ve resmen hayalleri yıkılıcak. Emin olun form da yüzlerce böyle mesaj görüceğiz :(
 
Ocak ayında nisan mayıs aylarında düşüşün başlayacağını düşünüyodum ama artık yıl sonuna kadar zor diyorum ben. Ama her şey normale döndüğünde bir alana bir bedava ekran kartları görmemiz çok olası.
Hocam konudan alakasız bu NewEgg mağdurlarını anlatır mısınız? Sayfanını sonuna gelemedim.
 
@Ryota keşke tek o olsa. Genç bir kardeşimiz alacak ona satan zorba kart ile mining yapılmadı sen bozdun deyip kart elinde kalacak ve resmen hayalleri yıkılacak. Emin olun forum da yüzlerce böyle mesaj göreceğiz. :(
Çok mutsuzum ben de bu yüzden. Umarım mağduriyet en düşük seviyede olur. Malum, şu an bilgisayar almak isteyen kitlenin büyük çoğunluğu 14-18 yaş arası, normalde çoktan bir sistemi olması gereken ancak kur ve stoktan ötürü belki 1-2 yıldır bekleyen, daha ilk sistemini toplayacak olan insanlar. Ondan ötürü dediğiniz gibi. Zorbalığa maruz kalabilirler. Allah korusun.
 
Yeni kartlar gelmezse 2.el piyasası da düzelmez.
Stok sorunun sebebi hem çip üretiminin kıtlığı hem de miningcilerin oyuncuların aksine bir seferde alabildikleri kadar kart alması. Emin olun hiçbiri 3080 SLI(!) yapmayacak. Satacaklar ikinci elden.
 

Geri
Yukarı