Ekran kartı fiyatları ne zaman düşer?

Katılım
21 Aralık 2020
Mesajlar
1.105
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar yeni sistem toplayacağım ancak ekran kartları çok pahalı. Bütçe de az. RX 460 veya 1050 Ti almayı düşünüyorum. Fiyatlar ne zaman düşer?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sağ olsun ki Mining yapan arkadaşlar yüzünden ülkede ekran kartı kalmadı. Bayağı uzun bir süre düşmez düşerse de kısa bir süre için düşer ama pek düşeceğini sanmıyorum.
 
Fiyatlar düşmez bence 1-2 yıla kadar. Ha düşse bile miningde işe yaramayan kartlar düşer o da belki.
 
Kripto paralar gittikçe değer kazandığı için stoklar tükenmiş durumda. Eğer kripto paralar değer kaybederse ekran kartı fiyatları düşecektir. :)
 
Özellikle NVIDIA ne zaman mining için özel kartları piyasaya sürüp ev kullanıcısı için olan kartların frekansını mining esnasında düşüren algoritmayı da çaktı mı işte o zaman ucuzlar. Ama sadece RTX 3060'ın yazılımında değişiklik yapılacağını duymuştum bilen biri varsa aydınlatabilir mi ?
 
Kripto madencilerin yoğun talebi sebebiyle tüm Dünya’da bir ekran kartı kıtlığı var ve bu kripto paralar değerlendikçe de devam edecektir. Ya üretici firmalar kartları bir yolunu bulup miningcilerin kullanamayacağı şekilde üretecekler ya da kripto paralar oldukça büyük bir şekilde değer kaybedecek ve mininge yönelim azalacak bu 2 seçenekten başka çare yok şu an. Benim tahminlerime göre yaz aylarının ilk 1-2 ayı çok kritik o dönem hem daha çok kart üretimi olacak hem de kripto paralarda aşağıya doğru bir gidiş yaşanabilir. Bu azalış ve stok durumu halledilmezse geçmiş olsun hepimize en az 2022’e kadar uzayacaktır bu iş.
 
Ben ekran kartımı aldım GT 710 şimdi diyceksiniz kötü bir kart. Değil GPU user benchmark sitesinde aldığım grafik performansıyla rekor kırdım 😎 CS:GO 1080p Maksimum'da (MSAA, FXAA falan hepsi açık) 60 FPS gayet güzel. Yine de aldığımdan bu yana 50 TL ucuzladı. Zarardayım 😅
 

Yeni konular

Geri
Yukarı