Ekran Kartı İle Madencilik Bitmek Üzere!

Ekran kartları ile alakalı bir durum değil bu. Diğer cihazlarında kar oranı düştü. Bu değer ile alakalı bir şey zorluk ile değil.

DAG değeri 8 GB olduğu zaman ekran kartı ile MİNİNG zarar ettirse bile yapılamaz hale gelecek. Şuan coine göre değişiyor. 3.5 GB ye yaklaşan coinler var.
O zaman ekran kartı gönül rahatlığıyla alabilirim. İllaki bir gün yine değer kazanmaya başlar.

İlkokul matematigi ile hesap yapalim. Bir adet RX 480 icin kac tl istiyorlar suan 1600 tl, peki suanki duruma gore aylik getirisi nedir 48 dolar yani yaklasik 170 tl, zorluk hic artmasa ve kartin bozulmasa bile elektrik parasini dusunce kartin parasini cikarman 10 aydan fazla suruyor. Yani ekran karti ile bu ise girilmez, oyle bir fikrin varsa parana yazik etme.

İlkokul matematigi ile hesap yapalim. Bir adet RX 480 icin kac tl istiyorlar suan 1600 tl, peki suanki duruma gore aylik getirisi nedir 48 dolar yani yaklasik 170 tl, zorluk hic artmasa ve kartin bozulmasa bile elektrik parasini dusunce kartin parasini cikarman 10 aydan fazla suruyor. Yani ekran karti ile bu ise girilmez, oyle bir fikrin varsa parana yazik etme.
Üç aya kadar bakalım neler değişecek.

Eger gelecekte coin fiyatinin artacagini dusunuyorsan sisteme yatiracagin parayla direk eth veya btc alirsin ve fiyati artarsa maden kazmaktan cok daha rahat kazanc saglarsin.
İyi bir fikir aslında belkide ilerde azar azar yatırımla yüksek kar edersem belki bu sayede tabi ekran kartlarının gücü o zamana kadar yeterse ve zorluk seviyesi yükselmezse o zaman rig yapabilirim.

Sadece bugunku dalgalanmayla al sat yaparak binlerce dolar kazanabilirdin, mining ile ugrasilmaz, eger param olsaydi dalgalanma donemlerinde alim satim yapardim, ama 2.el ekran kartina yetecek parayi zor buluyorum, fiyatlar dusse de kart alip oyunla kafa dagitsam biraz.

@Recaizade Mahmut Efendi hocam bu sitede örnek olarak hesaplama yaptım. Bu sonuçlar gerçekten bu kadar gelir mi veriyor? Mining Calculator Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash and Monero
3 Aşağı ortalama olarak o site doğru. Sitede yazandan fazla kazanmaz ama daha azını kazanırsın. Sitede yazandan daha az kazanma sebebin ise %2 mining programı kesiyor ve kullandığın pool 1,2 veya 3 kesiyor.

Site kesintileri hesaplamıyor.

Ayrıca borsada satarken de siteler komisyon alıyor. Buna ek olarak TR borsalarına BTC aktarırken de komisyon alınıyor. Site bunları da hesaplamıyor.

3 Aşağı ortalama olarak o site doğru. Sitede yazandan fazla kazanmaz ama daha azını kazanırsın. Sitede yazandan daha az kazanma sebebin ise %2 mining programı kesiyor ve kullandığın pool 1,2 veya 3 kesiyor.

Ayrıca borsada satarken de siteler komisyon alıyor. Buna ek olarak TR borsalarına BTC aktarırken de komisyon alınıyor. Site bunları da hesaplamıyor.
Zaten o havuz kesintilerini biliyorum. O kesintiler her gün mü yapılıyor? Yoksa kazandığımız bir aylık parayı borsaya aktararak ve cüzdandan aktararak kesiyor?

Etherium'un Bitcoin'e çevirilerek değer kaybetmesi söz konusu mu?
Bu arada dediğiniz kesintilerle ilgili konu açmıştım galiba siz bunu söylüyorsunuz.

Zaten o havuz kesintilerini biliyorum. O kesintiler her gün mü yapılıyor? Yoksa kazandığımız bir aylık parayı borsaya aktararak ve cüzdandan aktararak kesiyor?

Etherium'un Bitcoin'e çevirilerek değer kaybetmesi söz konusu mu?
Bu arada dediğiniz kesintilerle ilgili konu açmıştım galiba siz bunu söylüyorsunuz.
Şimdi o konuyu okuyamam ama bu kesintiler değişir. Havuzlar daha size parayı vermeden keser. Program ise saat de 1 veya 2 saat de 1 keser. Borsa ise işlem başına keser. Kullandığın sitelere yere göre değişir. Sen kafadan %5-6 düş.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı