Ekran kartı ile monitör hangi kablo ile bağlanmalı ?

automatte

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar.

Ekran kartım Asus 980ti ve çıkış özellikleri:

DVI Çıkışı : Var x 1 (DVI-I)
HDMI Çıkışı : Var x 1 (HDMI 2.0)
Display Port : Var x 3 (Standart DP)
HDCP Desteği : Var

Mönitörüm ise Asus PB27Q (27 inc, 2560X1440 WQHD) ve giriş özellikleri:

Dual link DVI
HDMI 1.4
DisplayPort 1.2
D-sub (analog)

Şimdiye kadar DVI ile bağlıyordum ve kabloları koyduğum kutuyu karıştırırken HDMI ve DisplayPort kablolarını farkettim. Hepsini denedim ve herhangi bir fark göremedim.

Bu kabloların birbirleriyle farkları hakkında bir bilgi sahibi değilim fakat sizce hangi bağlantıyı seçmem mantıklı olur?

Şu an için en gelişmiş bağlantı ara birimi HDMI 2.0.
Ekran kartınızın desteklemesi güzel, yalnız monitör girişi 2.0 olmadığı için problem yaşamanız muhtemel.
Sizin durumunuz için en sağlıklı bağlantı, DP kablo ile olur.
Teknoloji geliştikçe kabloların bant genişliği artıyor, böylece daha yüksek çözünürlük ve hertz değerlerini taşıyabiliyorlar.
İyi sosyaller...

Display Port.
Display Port olmasa HDMI Kullanmalısın.
Teşekkürler. DPort taktım. Hiçbir fark yok tabi ama psikolojik olarak iyi hissettiriyor :)

Şu an için en gelişmiş bağlantı ara birimi HDMI 2.0.
Ekran kartınızın desteklemesi güzel, yalnız monitör girişi 2.0 olmadığı için problem yaşamanız muhtemel.
Sizin durumunuz için en sağlıklı bağlantı, DP kablo ile olur.
Teknoloji geliştikçe kabloların bant genişliği artıyor, böylece daha yüksek çözünürlük ve hertz değerlerini taşıyabiliyorlar.
İyi sosyaller...
Anladığım kadarı ile bu kabloların ana farkları ses iletişimi sağlamaları, yüksek çözünürlük ve hertz durumlarına göre sınıflandırılmaları. Daha iyi anladım şimdi. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı