Ekran kartı nasıl soğuk tutulur?

286313

Kilopat
Makaleler
3
Evet zaten başlıkta çok açık bir şekilde belirttim. İnternette bu şekilde aratınca adam akıllı hiçbir kaynak bulunamıyor. Bu konuyu açma sebebim ekran kartımın bazı oyunlar da yüksek dereceler göstermesidir, hem de gelecekte bu soruyu aratacak kişiler için iyi bir kaynak olmasını istememdir. Cevaplarınız için teşekkürler.

* Ayar önerecekseniz kartın markasını belirtmeyi unutmayın.
Intel Graphics / NVIDIA / AMD / vs.

Son düzenleyen: Moderatör:
Garantisi bitti ise kaliteli bir termal macun sürülmesi ve fanların temizlenmesi. Eğer garanti bitmedi ise servise temizletmek ve termal macun yeniletmek. Kasa hava akışını doğru yapmak. Undervolt yapmak. Önerilerimdir.

RX 480 8G üzerine aşağıda verdiğim custom soğutma modunu uyguladım. Çoğu kişinin yüksek sıcaklık yüzünden undervolt vs yaptığı kartı ben, Core +175 MHz Mem +200 MHz Overclocklu şekilde max 65 derece olarak kullanıyorum. Kartın garanti dışı kalması dışında eksi bir yanı yok.

Derecelerin kaç?

Paran var ise tüm sisteme etkili sıvı soğutmalar var. Onlara bakabilirsin.
Sadece 2 oyunda çok saçma şekilde 82-83 derecelere kadar çıkıyorum. ( Rocket League, Fortnite )
( Sanırım en sonki driver'da optimizasyon sorun var )

Mythril'in hava akımı kötü zaten. Mesh bir kasa öneririm. 2. el Rampage X-Horse önerebilirim.
Zaten daha 3 haftalık bilgisayar. Aldığım sistem hazır sistemdi ve kasa bölümünde Upgrade'de, Downgrade'de yoktu. Kasayı da zaten değiştirmeyi düşünmüyorum. Ama öneriniz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…