Ekran kartı olarak NVIDIA mi AMD mi?

• Konuyu başlatan Erbaa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 104
  • Görüntüleme 41.751
2 yil once yazmisim durum farkli su anda. Hepsi oyun icin iyi, olay hangisi fiyat olarak en iyi secenek yaptiginiz sey icin.
ok içim rahatladı 😅 korktum bi an ölü yatırım mı yapıyorum diye 😁

Peki belirttiğim ekran kartıyla yüksek segment oyunlar oynanır mı yoksa orta segment oyunlara mı abone olunur..

Hayır. İki marka da oyunlarda sorunsuz. Tek başına ekran kartı alınacağı zaman ya da hazır sistem harici pc toplarken fiyat/performans etkisini göz önüne almamız gerekebiliyor. Nvidia kartlar AMD kartlara göre daha pahalı. Sadece oyun oynayacak insanın aynı paraya daha iyi performans alacağı AMD kartı tercih etmesi ya da daha az paraya aynı performansı alabileceği AMD kartı tercih etmesi mantıklı olabiliyor.
Tabi yani fiyat/performans gözetilmeli.. ok içim rahatladı tşk 👍

Titan modeli var 12.500. bir de 4070 de var aklım da.

4070 fiyatına göre süper kart bende kullanıyorum fiyat bandı 23 binden başlıyor alınabilir ama 5000 serisinde kampanyada bekleyebilirsin çok uyguna gelebilen oluyor ama henüz fiyat bilmediğimiz için bir şey demek zor Intel ekran kartları da maalesef ülkemizde yeni sayılır fazla tercih edilmiyor bütcenizi arttırabilriseniz NVIDIA'ya yönelmeni tavsiye ederim.

4070 fiyatına göre süper kart bende kullanıyorum fiyat bandı 23 binden başlıyor alınabilir ama 5000 serisinde kampanyada bekleyebilirsin çok uyguna gelebilen oluyor ama henüz fiyat bilmediğimiz için bir şey demek zor Intel ekran kartları da maalesef ülkemizde yeni sayılır fazla tercih edilmiyor bütcenizi arttırabilriseniz NVIDIA'ya yönelmeni tavsiye ederim.

İşlemcim 5700x3D besler mi bunu da düşünmem gerekiyor. Dediğiniz gibi NVIDIA 5xxx ve AMD tarafın da 8xxx serisini bekleyebilirim acelem yok ama fiyat ne olur o da ayrı bir sorun. Belki piyasa da olan kartların fiyatı düşebilir.

İşlemcim 5700x3D besler mi bunu da düşünmem gerekiyor. Dediğiniz gibi NVIDIA 5xxx ve AMD tarafın da 8xxx serisini bekleyebilirim acelem yok ama fiyat ne olur o da ayrı bir sorun. Belki piyasa da olan kartların fiyatı düşebilir.

4070i rahat besler ben kartı 7500F ile kullanıyorum verim kaybım yok ama kesinlikle 2K monitör alman lazım Full HD'de darboğaz yapar.
Onun dışında 5000 serisi çıkınca fiyatların düşeceğini düşünüyorum.

4070i rahat besler ben kartı 7500F ile kullanıyorum verim kaybım yok ama kesinlikle 2K monitör alman lazım Full HD'de darboğaz yapar.
Onun dışında 5000 serisi çıkınca fiyatların düşeceğini düşünüyorum.
Sistem bu hocam yeni toplamak yerine ekran kartı ve işlemci güncellemesi yapayım dedim. İşlemcimi değiştirdim ekran kartı kaldı.

AMD Ryzen 5700x3D.
Gigabyte Aorus RTX 2080.
MSI Gaming X570 Edge
Wi-Fi
G.Skill Trident Z Neo RGB 32 GB (4x8) 3600 MHz DDR4 CL16.
EVGA süper Nova G5 750W Gold 80+ full modüler PSU.
Cooler Master TD500 RGB beyaz kasa. Samsung 960 500GB SSD
Corsair 500GB M.2 SSD. Arctic Freezer 34 Duo işlemci soğutucu.
MSI 27" Optix MAG272qp Gaming monitör, WQHD, VA, 165Hz.

Sistem bu hocam yeni toplamak yerine ekran kartı ve işlemci güncellemesi yapayım dedim. İşlemcimi değiştirdim ekran kartı kaldı.

AMD Ryzen 5700x3D.
Gigabyte Aorus RTX 2080.
MSI Gaming X570 Edge.
Wi-Fi
G.Skill Trident Z Neo RGB 32 GB (4x8) 3600 MHz DDR4 CL16.
EVGA süper Nova G5 750W Gold 80+ full modüler PSU.
Cooler Master TD500 RGB beyaz kasa. Samsung 960 500GB SSD.
Corsair 500GB M.2 SSD. Arctic Freezer 34 Duo işlemci soğutucu.
MSI 27" Optix MAG272qp Gaming monitör, WQHD, VA, 165Hz.

Sistem gayet iyi önce karta takviye yaparsınız sonra isteğe bağlı sistemi DDR5'e yükseltebilirsiniz.
1TB vs.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı