Ekran kartı sıcaklığı normal mi?

Enes Kıyak

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba benim sorunum şu daha dün toplama bilgisayarım evime geldi, ekran kartı montajını falan yaptım sistemi açtım, sistem zaten sessizdi, sıcaklıklar gayet iyiydi. Sistem sonrası yapılması gereken her şeyi yaptım her şey iyiydi. Sonra oyuna girdim, ekran kartı sıcaklık değerleri 65-70 falandı. Sonra oyundan çıktım hala ekran kartı sıcaktı sistem boştayken ekran kartı 55 derece oluyor. Bugün yeniden açtım sistemi açar açmaz ekran kartı 55 derece oluyor. İşlemci sıcaklığım sistem boşta 40 derece falan bu normal diye düşünüyorum. Ne yapmam gerek yardımcı olur musunuz?

Sistem bilgisi:

• MSI RX 5700 XT Mech 8 GB
  • AMD Ryzen 3600
  • 16 GB RAM
  • Kioxia 500GB M.2 SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanlar dönmüyor ondan dolayıdır.
Hayır fanlar dönüyor, hatta deviri artınca sanki bir şeye sürtüyormuş gibi cızırt diye ses geliyo kesik kesik.
Bir sıkıntı yok. Yükteyken sıcaklıklarınız gayet iyi. Boştayken de sistemin 50 derecelerde olmasının sebebi fanların 60 derecede çalışmasıdır.
fanlar sürekli çalışır halde ama.
Monitörün kaç hertz?
165

Hayır fanlar dönüyor, hatta deviri artınca sanki bir şeye sürtüyormuş gibi cızırt diye ses geliyor kesik kesik.

Yapma hocam. Coil Whine olabilir? Bence aldığınız yere tekrar gönderin değişim yapsınlar. Ama boşta 50 derece de aslında normal de 55 derece bir tık yüksek kaçmış. Ama kullandığınzı Mech modeli de en kötü model RX'lerde.

Yapma hocam. Coil Whine olabilir? Bence aldığınız yere tekrar gönderin değişim yapsınlar. Ama boşta 50 derece de aslında normal de 55 derece bir tık yüksek kaçmış. Ama kullandığınzı Mech modeli de en kötü model RX'lerde.
Evet biliyorum da o kadar yani aşırı sıcaklık değerlerine çıkmıyor diye biliyorum hiçbir ekran kartı boşta o kadar yükselmemeli
Sesi bir video ile kayıt altına alıp paylaşabilir misiniz?
Tamam
Arkadaşlar ses kayıta alayım dedim ama yüzde 100 fan devrinde bile ses yapmadı bu sefer anlamadım gitti.
Çok üzülmem gerekecek kadar kötü mü?
Evet biliyorum da o kadar yani aşırı sıcaklık değerlerine çıkmıyor diye biliyorum hiçbir ekran kartı boşta o kadar yükselmemeli

Tamam
Arkadaşlar ses kayıta alayım dedim ama yüzde 100 fan devrinde bile ses yapmadı bu sefer anlamadım gitti.

Çok üzülmem gerekecek kadar kötü mü?
Ne yapmalıyım o zaman?
Peki fanlar neden o zaman 60 derece altında da dönüyor?
Arkadaşlar sistem boştayken msi afterburner dan baktım bir gariplik var. Size de atıyorum.
16020550810541021791372.jpg

Bellek hızlari filan çok garip

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı