Ekran kartı tamir edilebilir mi?

Montana01

Kilopat
Katılım
15 Eylül 2016
Mesajlar
40
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Durduk yere film izlerken bilgisayarın kasasından küçük bir parlama gördüm ve monitör kapandı. Monitörü anakarta bağlayınca görüntü geliyor ama ekran kartına bağlayınca görüntü yok. Ekran kartım Sapphire RX 460. Tamiri mümkün müdür? Ve nereye yaptırabilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca ekran kartımın garantisi yok yurt dışından almıştım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer İstanbul'da yaşıyorsan Mecidiyeköy civarlarında bilişim firmaları var. Oralarda parayla tamir işlemi yaptırabilirsin.
 
Grafik kartınızın yanan kısmının fotoğrafını atın. Hangi bileşenin yandığına göre değişir. Mesela yüksek voltaj geriliminden kaynaklı veri yolu yanması söz konusu ise işçiliği çok zor. Grafik işlemcinin DIE kısmında yapısal bir bozulma söz konusu ise tamiri zaten kartın fiyatından daha masraflı. Ancak VRM bileşenlerinde bir yanma söz konusu ise tamiri ucuz olur.
 
İstanbula yakın zamanda gideceğim. Görünürde herhangi bir yerinde yanmaya dair bir iz yok. Fakat kartı parçalarına ayırıp bakmadım görünmeyen bir kısmında yanma var mı diye. Dışarıdan bakıldığında hiç bir fark görülmüyor sağlam halinden
 
Sapphire de şöyle bir durum var. Eğer kartınız arızalı ise kartı tamir etmek yerine doğrudan size yenisini verirler. Tamir ile uğraşmazlar.
Bunu yapan kurum neresi ve dediğim gibi yurt dışından satın aldım bir yıl oldu. Yani tamir etmezler garanti olmadığı içinde yenisini vermezler mi diyorsunuz ?
 
Bunu yapan kurum neresi ve dediğim gibi yurt dışından satın aldım bir yıl oldu. Yani tamir etmezler garanti olmadığı içinde yenisini vermezler mi diyorsunuz ?
Şöyle izah edeyim. Belli bir süre teknik serviste çalıştım ve çalıştığım yer Sapphire kartları doğrudan tamir etmiyor. Edindiğim bilgilere göre kartınızı aldığınız yer ile iletişime geçip alacaksınız. Ama kartınız yurt dışı ürünü olduğu için değişim olacağından pek emin değilim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı