Çözüldü Ekran kartı TDP değerinin çok aşağısında güç tüketiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

OgunAk34

Femtopat
Daha fazla  
2.el bir RX 580 Sapphire Pulse ekran kartı aldım ve TDP değeri 185W yazmasına rağmen full yükte ne yaptıysam 65 watt çalışıyor. İnternette temel frekansı 1257 ile 1366 MHz olarak gözüküyor fakat GPU-Z'den baktığımda 1145 MHz olarak gözüküyor sizce bir sorun var mı?

Ekran kartımın GPU-Z bilgilerini paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-05 011755.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-05 011755.png
    52,7 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Çözüm
Dostum detaylı şekilde inceledim bunu yaparkende yapay zekadan faydalandım. Sanırım kartın mining kartı ve BIOS'u modlanmış. Bu nedenle düşük güç tüketiyor. BIOS'unu tekrar eski haline getirmen gerekli.

1. VBIOS yedeği al (güvenlik için):

• GPU-Z'de BIOS simgesine tıkla (okla gösterilen), .rom dosyası olarak yedeğini al.

2. orijinal BIOS indir:

• Kartın Sapphire RX 580 8 GB Pulse (Micron) modelini seçerek TechPowerUp'tan orijinal BIOS'u indir:🔗 TechPowerUp

3. VBIOS flash:

• Orijinal BIOS yedeğini aldıktan sonra ATIFlash / AMD vbflash aracıyla flash yapabilirsin.

Sorun çözüldü yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Sapphire Pulse kartıma Sapphire Nitro BIOS'u attım ve sorun çözüldü.
Araştırırken 120-150w arası gördüm. 85w gerçekten çok düşük. Kartta undervolt gibi bir işlem var mı? Güç kabloları da tam olarak takılıdır umarım.
Pin girişini kontrol ettim defalarca bir sıkıntı yok. Çekirdek hızı orjinal halinden daha düşük. bios atılmış olabilir mi?

Pin girişini kontrol ettim defalarca bir sıkıntı yok. Çekirdek hızı orjinal halinden daha düşük. bios atılmış olabilir mi?
hwinfo ile oyundayken yada furmark testine sok ekran görüntüsünü bizimle paylaş. Hotspot sıcaklıkları görmemiz lazım, ortalama frekansı felan detaylı görürüz. 5dk çalıştır.

HWiNFO ile oyundayken ya da FurMark testine sok ekran görüntüsünü bizimle paylaş. Hotspot sıcaklıkları görmemiz lazım, ortalama frekansı falan detaylı görürüz. 5dk çalıştır.

Akşam eve geçince test sonuçlarını paylaşacağım teşekkürler.

HWiNFO ile oyundayken ya da FurMark testine sok ekran görüntüsünü bizimle paylaş. Hotspot sıcaklıkları görmemiz lazım, ortalama frekansı falan detaylı görürüz. 5dk çalı.

Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim. İstediğiniz görsel bu muydu?

Dosya Ekleri

• 3434.png
    3434.png
    71,2 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
Akşam eve geçince test sonuçlarını paylaşacağım teşekkürler.

Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim. İstediğiniz görsel bu muydu?
Dostum detaylı şekilde inceledim bunu yaparkende yapay zekadan faydalandım. Sanırım kartın mining kartı ve BIOS'u modlanmış. Bu nedenle düşük güç tüketiyor. BIOS'unu tekrar eski haline getirmen gerekli.

1. VBIOS Yedeği Al (Güvenlik için):

• GPU-Z’de BIOS simgesine tıkla (okla gösterilen), .rom dosyası olarak yedeğini al.

2. Orijinal BIOS İndir:

• Kartın Sapphire RX 580 8GB Pulse (Micron) modelini seçerek TechPowerUp’tan orijinal BIOS’u indir:🔗 TechPowerUp

3. VBIOS Flash:

• Orijinal BIOS yedeğini aldıktan sonra ATIFlash / AMD VBFlash aracıyla flash yapabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:

1. VBIOS yedeği al (güvenlik için):

• GPU-Z'de BIOS simgesine tıkla (okla gösterilen), .rom dosyası olarak yedeğini al.

2. orijinal BIOS indir:

• Kartın Sapphire RX 580 8 GB Pulse (Micron) modelini seçerek TechPowerUp'tan orijinal BIOS'u indir:🔗 TechPowerUp

3. VBIOS flash:

• Orijinal BIOS yedeğini aldıktan sonra ATIFlash / AMD vbflash aracıyla flash yapabilirsin.

Sorun çözüldü yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Sapphire Pulse kartıma Sapphire Nitro BIOS'u attım ve sorun çözüldü.

Dosya Ekleri

• 616161.png
    616161.png
    71,1 KB · Görüntüleme: 11
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı