Ekran kartı yükte 75 dereceye ulaşıyor

Boşta diyerek tabir ettiğin masaüstündeyken sanırım, yani oyun oynamadığın için boşta diyorsun ama o ekran kartı kullanılıyor. Fanlar belli bir dereceden sonra dönmeye başladığı için boşta 50 derece normal. Yük altında ise 75 derece RX570 için çok normal. Aklınızı bulandırmasınlar. RX590'a sahibim, boşta 45-55 derece yük altında ise 75-77 derecelerde çalışıyor.
(Verdiğiniz bilgi için öncelikle çok teşekkur ederim)
Boş derken youtubede falan oyun oynamazken yani
Vatan pc ye gotursem yardimci olurlarmi

Afterburner uygulamasından kontrol et bir de.
Tamamdır test ettikden sonra hemen bilgi vereceğim
Ayrıca çok teşekkür ederim ilgileriniz için
Boşta 50 olması biraz sıkıntılı ama onun haricinde problem yok gibi.
Ben mi bi ayarını yapamıyorum yoksa oda sıcaklığıda mı etkiliyor artk beynim durdu çözüm bulamıyorum
Kardeşim bir sıkıntı yok ki kasada. Benim değerler aynı senin bilgisayarın ile. Gül gibi kullanıyorum.
Şuan kış aylarindayız ve eski pcim bile bu ısı değerlerine ulaşmıyordu bence hemen bi cozum yolu bulmamiz lazm 😔😔😔😔

Ben mi bi ayarını yapamıyorum yoksa oda sıcaklığıda mı etkiliyor artk beynim durdu çözüm bulamıyorum
İlla 50 derece çok diyorsan AMD Wattman ayarlarından Zero RPM'yi kapat.

Sorun kasanız. İnternetten kasanız ile araştırma yaptığımda tüm yorumlar kasanın hava akışı sıfır parçalarım yanıyor gibi şeylerdi. Ön paneli açıp kullananlarda sorun çözülmüş. Kasanızda fan olması kasanızın iyi hava akışı olması anlamına gelmiyor. Kasada fan var da kasa hava almıyor ki o fanlar içeri soğuk hava üflesin. Ön paneli çıkarırsanız sorun çözülür. Komple çözmek istiyorsanız önü ızgaralı veya mesh panel olan bir kasa alın.

Şuan kış aylarindayız ve eski pcim bile bu ısı değerlerine ulaşmıyordu bence hemen bi cozum yolu bulmamiz lazm 😔😔😔😔
Nvidia alarak bir çözüm bulabilirdin kendine. Veya daha iyi bir kasa alarak. Onun dışında oyunda ayarları düşürebilirsin.

Boş derken youtubede falan oyun oynamazken yani
Sanırım yazdıklarımı anlamadın. Oyun oynamaman ekran kartının "boşta" olduğunu göstermez. Ekran kartı yine kullanımda olur ama sadece ağır yük altına girmez. Youtube demişsin, tarayıcıda ve video oynatırken de hatrı sayılır miktarda kullanılır ekran kartı. Bu ekran kartları 53 ila 58 derece arasına gelmeden fanlarını çalıştırmazlar. Yani bu ne demek, ekran kartının senin tabirinle "boştayken" bu dereceleri görmesi gayet doğal demek. Bileşen çalıştığı için ısınıyor ama soğutma belirttiğim derecelerde başlıyor. Biraz mantık yürütürsen ne demek istediğimi anlarsın. Özetle hiç bir sorun yok kendini boşa yorma.

Mesela ekran kartı sıcaklığı 50 dereceye ulasinca fanlarin calismasini nasıl sağlayabilirim
Zero RPM'yi kapatarak. 30-40 Dereceye kadar düşer boşta. Zero RPM modu 60 dereceyi yada daha üstü sıcaklığa geçmeden çalışmaz düşük derecelerde gereksiz ses yapmaması için.
1572973682078.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı